Régió

Hitelt vesz fel Galánta a termálfürdő felújítására

Galánta | Egyre több kérdés merül fel a Galandia fürdővel kapcsolatban, de az ügyvezető igazgató kitart amellett, hogy 2019 decemberéig újranyitják.
Kiss Bartalos Éva

2018. február 24. 11:09

Galánta
Peter Paška polgármester szkeptikus, Takáč Zsolt ügyvezető igazgató (jobbra) bizakodó (A szerző felvétele)

A testület legutóbbi ülésén jóváhagyta 1,2 millió euró hitel felvételét, ebből 1 millió eurót költenek a több mint két éve zárva tartó Galandia termálközpont felújítására, a fennmaradó 200 ezer euróból felújítják a kastély tetőszerkezetét. Takáč Zsolt alpolgármester, a Galandia ügyvezető igazgatója szerint az elmúlt két évben ez volt az egyetlen konstruktív vita a termálfürdőről. A napokban lezárul a csúszdapark megépítésére kiírt közbeszerzési pályázat, a tetőszerkezet kérdésének megoldására azonban még hónapokat várni kell. Az ügyvezető a városi hivatalban kérvényezte a fürdőben lévő szaunák megnyitását. Peter Paška polgármester azt mondta, akkor írják alá a kérvényt, ha a Galandia és vezetősége eleget tesz az elvárt feltételeknek. Takáč szerint legkésőbb jövő januárban nyithat a fürdő. „A csúszdák építésétől függ, hogy nyáron megnyithatjuk-e a kinti medencéket” – folytatta Takáč. Peter Kolek képviselő rámutatott, a Számvevőszék, a Közbeszerzési Hivatal, valamint a mezőgazdasági minisztérium, amely néhány éve támogatást nyújtott a fürdő megépítésére, egy beadvány alapján vizsgálatot indított a város eljárása miatt. A beadványokról azonban a polgármester és a fürdő ügyvezető igazgatója sem tud. „Most éppen így próbálnak negatív hangulatot kelteni azok, akik a Galandiát tervezték” – mondta Takáč Zsolt, aki a tervezőket is okolja a fürdő állapota miatt. Az ügyvezető nem tart attól, hogy az eljárások miatt kitolódnának a tervezett időpontok.
 

Peter Paška polgármester szkeptikus. „Feljelentést teszek a Galandia ügyében. Remélem, mindenkit felelősségre vonnak, aki miatt ilyen helyzet állt elő” – nyilatkozta a polgármester. Az ülésen az is elhangzott, hogy a termálközpont megnyitásakor nem új csúszdákat szereltek fel, hanem régóta raktárban porosodó darabok kerültek a Galandiába. Paška azt mondta, ha február végéig aláírják az új csúszdapark építéséről szóló szerződést, már idén megnyithat a fürdő, de szerinte leghamarabb március közepén írhatják alá a megbízást, ami azt jelenti, hogy csak jövő nyáron fogadhatják az első látogatókat. Bíró László frakcióvezető és Peter Závodský, a pénzügyi bizottság elnöke is kiemelte a nyári idény fontosságát. A fürdő ugyanis egész évben a három hónap alatt megtermelt haszonból él. A város korábban leszögezte, legkésőbb 2019 végéig kinyitják a központot, ha ez mégsem sikerül, vissza kell fizetniük a támogatást.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
kijárási

Hamarosan véget érhet a kijárási tilalom

A kormány gyermekenként 333 eurót ad a rászorulóknak

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

koronavírus

Szlovákiában is megjelent a koronavírus indiai variánsa

g

GALÉRIA: Ilyet még nem láttak a rendőrök sem

ujblog

Megnyitottuk portálunkon a blog.ujszo.com felületet

hc dac

GALÉRIA: Szoros meccsen kapott ki a HC DAC, az utolsó meccsre marad a döntés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.