Régió

Híd: Hatezer aláírás után csak látszatintézkedés és hallgatás

Pozsony | Nagy József a dunaszerdahelyi kórházat illető parkolási szerződés ügyében interpellálta Nagyszombat megye elnökét, Tibor Mikušt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2014. február 6. 19:22

A Híd erről csütörtökön a következő sajtóközleményt juttatta el az Új Szó Online-hoz:
 
Nagy József a dunaszerdahelyi kórházat illető parkolási szerződés ügyében interpellálta Nagyszombat megye elnökét, Tibor Mikušt. „Feltettem a kérdést az elnöknek, hogy mikor kezdeményezi a dunaszerdahelyi kórházat irányító részvénytársaság igazgatótanácsának visszahívását. Annak ellenére, hogy a képviselők által feltett kérdésekre az elnök köteles válaszolni, erre nem adott választ. Jelen volt az ülésen Hájos Zoltán is, aki a parkolási botrány kirobbanása után lemondott igazgatótanácsi tisztségéről, de ő sem szólt hozzá az ügyhöz, amelyben ő maga is érintett”- mondta el a megyei ülésről nyilatkozva Nagy József. 
 
A képviselő arra is reagált, hogy a dunaszerdahelyi kórház vezetése új megállapodást kötött a parkolócéggel arról, hogy a parkolás első harminc percét ingyenessé teszi 06.00 és 18.00 között a kórház látogatói és a betegek számára. Történt mindez azután, hogy Nagy József és Csicsai Gábor, a Híd képviselői és a Szerdahelyi kórházért aktivistái Sándor Denisza vezetésével aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a betegek számára tegyék ingyenessé a parkolást a kórház parkolójában. „Úgy látszik, nem volt hiábavaló az igyekezetünk, csak az a baj, hogy ez egy látszatintézkedés, amivel megpróbálják kiszúrni az emberek szemét.” Nagy József szerint ez a változás csak minimális számú betegnek jelent megoldást, hiszen azok, akik eddig odavitették magukat autóval a kórházhoz, az út mellett is kiszállhattak. „Akiket viszont be kell kísérni, azokat a hozzátartozóik többnyire elkísérik a vizsgálatra is. Azt pedig tudjuk, hogy fél óra alatt a dunaszerdahelyi kórházban semmit sem lehet elintézni.“ – zárta le a dunaszerdahelyi képviselő. 
 
Csicsai Gábor, a kórházi parkolással kapcsolatos petíció másik kezdeményezője elmondta: „A megye részéről az előnytelen koncessziós szerződés aláírásáért a mai napig nem vontak senkit felelősségre, senki sem magyarázta meg a szerződésben foglalt büntetés indokolatlan nagyságát,  a bíróságok megkerülését, vagy a választottbírósági eljárás szükségességét. A parkolók előtti  Abonyi út napi  rendszerességgel  bedugul reggelenként. Nem igaz, hogy elfogadják az emberek a fizetős parkolót, és ha csak tehetik, a környező utcákban keresnek parkolóhelyet. A kommunikáció a parkoló diszpécserével akadozik, magyarul meg végképp nem hajlandó, vagy nem tud megszólalni.“ – jelentette ki Csicsai Gábor.
 
Az aktivisták vezetője, Sándor Denisza véleménye szerint a kórház érzi, hogy a helyzet tarthatatlan, mert a betegek között nagy az elégedetlenség. „Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást a petíció mintegy hatezer aláírójának. Szeretnénk őket biztosítani arról, hogy az ügyet ezzel nem tekintjük lezártnak, a küzdelmet pedig folytatjuk tovább.”
 
Lapunk természetesen a többi érintett véleményének is teret ad! 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
n

Népszámlálási stratégia: kövessünk valós célokat!

bb

Súlyos baleset: három autó ütközött, öt személy megsérült

Muzsla

Átadták a muzslai szabadtéri színpadot

Le Mans-i 24 órás autóverseny

Toyota-győzelem a Le Mans-i 24 órás autóversenyen

a

Zoltán Gábor: A telefon

Igor Matovič

Matovič gond nélkül lemond a titulusáról, ha erre törvény fogja kötelezni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.