Hibázott a hivatal, de a bocsánatkérés elmarad

Nagykeszi/Komárom |

<p>Az, hogy nincs tartozásunk, még nem jelenti azt, hogy nem érhet kellemetlen meglepetés egy végrehajtás formájában. Bizonyítja ezt a nagykeszi Farkas Géza esete, aki véletlenül szerzett tudomást arról, hogy házát és udvarát 2010 óta egzekúciós &nbsp;végzés terheli.</p>

„Egy cégbejegyzéshez sürgősen szükségem volt ingatlanom tulajdonlapjára, de mivel külföldön tartózkodtam, a községi hivatal alkalmazottját kértem meg, hogy nyomtassa ki a kivonatot. Néhány óra múlva zavartan hívott fel a könyvelőm, hogy az okirat szerint házamra zálogjogot vetett ki a végrehajtó. Megdöbbentett a hír, ugyanis semmilyen hitelem, adósságom nincs – mondta Farkas Géza. – Amint hazaértem, azonnal magyarázatért fordultam az ügyben illetékes zsolnai végrehajtói irodához. Az ottani ügyintéző nagyon készséges volt, és rövid időn belül elektronikus levélben értesített, hogy a komáromi telekkönyvi hivatal rossz parcellaszámot adott meg nekik, és azonnal kérik a hiba orvoslását.” Panaszosunk úgy véli, még szerencséje is volt, hogy időben kiderült a dolog. Az is előfordulhatott volna ugyanis, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak megjelenik a végrehajtó az udvarában. Miként fordulhatott elő ilyen hiba? – kérdeztük a Szlovák Köztársaság Geodéziai, Térképészeti és Telekkönyvi Hivatala kommunikációért felelős munkatársától. Dominika Hasprová válaszában kifejtette, minden bizonnyal tévedés történt, amelynek orvoslásán már dolgoznak. „Az ingatlan-nyilvántartásban eszközölt bármilyen változást először az információs rendszerbe jegyzik be, majd rákerül az eredeti tulajdonlapra is – magyarázta. – Ebben az esetben ott történt a hiba, hogy az információs rendszerben a 176-os tulajdonlapra (azaz Farkas Gézáéra) került a végrehajtói utasítás, az eredeti tulajdonlapok közül viszont a 175-ösre (arra az ingatlanra, amelyre ténylegesen vonatkozik az egzekúció).” Dominika Hasprová egyben nehezményezte, hogy panaszosunk nem hozzájuk fordult azonnal, hanem a végrehajtóhoz. Mivel Farkas Géza közel három hétig semmilyen értesítést nem kapott a komáromi telekkönyvi hivataltól, személyesen kereste fel annak illetékesét. Neki is a számítógépes rendszerben történt hibával magyarázták a tévedést, egyben biztosították, hogy megkezdődött a hiba kiküszöbölése. Az erről szóló értesítést személyesen adták át neki. „Vártam, hogy esetleg elnézést kérnek, amiért ilyen kellemetlen helyzetbe hoztak, amit akár hitelrontásként is fel lehetne fogni, de a bocsánatkérés elmaradt” – tette hozzá Farkas Géza.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?