Hétfőn indul a komáromi őszi nagytakarítás

lomtalanítás
Komárom |

Az önkormányzat ingyen elszállítja a zöld, az elektromos és a nagyméretű hulladékot. A családi házas városrészek, a lakótelepek és a kertészeti övezetek esetében külön-külön időpontokban történik a lomtalanítás.

A lomtalanítás során nem szállítják el a szelektívnek minősülő szemetet, továbbá a veszélyes hulladékot és az építési-bontási törmeléket. Az önkormányzat felhívja a figyelmet arra is, hogy a harcsási úton üzemelő gyűjtőudvar szintén alkalmas a lomtalanításból származó nemkívánatos tárgyak és anyagok elhelyezésére. A gyűjtőudvar hétközben 8.00-17.00, szombaton pedig 8.00-12.00 óra között tart nyitva.

A családi házas övezetekben arra kérik a lakosokat, hogy az elszállítandó hulladékot a gyűjtés napján legkésőbb reggel 8.00 óráig helyezzék el az ingatlanok elé oly módon, hogy az a gyűjtést végző gépjárművel megközelíthető legyen. Ezt azonban semmi esetre sem az úttesten végezzék, mert a hulladék így akadályozhatja a közúti forgalomat. A falevelet, fűnyesedéket, gyomot 110-120 literes zsákba szükséges belehelyezni, míg a gallyakat, ágakat össze kell kötni legfeljebb egy méteres hosszúságig és öt cenitméter átmérőig. A gyűjtőjárat minden utcában csak egyszer halad el. Az önkormányzat a polgárokat arra kéri, segítsenek a gyűjtő gépjárművekbe való bepakolásnál – egyúttal arra figyelmeztetnek, ne engedjék, hogy illetéktelen személyek széthordják, ill. széttúrják a halmokat. Amit esetleg valamilyen oknál fogva nem szállítanak el, azt a hulladékot mindenki saját maga köteles eltávolítani a közterületről. A közterület tisztaságát és a rend betartását a Komáromi Városi Rendőrség fogja ellenőrizni. Az október 2-án a Singellő és Bene városrészekben kezdődő gyűjtés pontos területi és időbeli beosztása megtalálható az önkormányzat honlapján és egyéb hivatalos hirdetőfelületein.

Ami a lakótelepeket illeti, ott október 16-tól 20-ig zajlik a lomtalanítás. Amennyiben ezeken a helyszíneken a lakosok közül valaki további információra és a nagyméretű hulladék elszállíttási módjára kíváncsi, az hívja fel a Városi Hivatal 035-2851-362-es telefonszámát, illetve e-mailben is érdeklődhet a zp@komarno.sk címen, ahol egyben jelezheti is az igényét október 2-a és 6-a között. Más módon nem kerül elszállításra a hulladék.

Végezetül a kertészeti övezetekben – kizárólag a zöldhulladék számára– november 3-a és 5-e között nagyméretű szeméttároló konténerek helyeznek ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?