Régió

Helyi projekteket támogat a Kishonti Helyi Akciócsoport

Rimaráhó | A Rimaszombati, Nagyrőcei és Poltári járásban működő, Kishonti Helyi Akciócsoport (MAS Malohont) saját támogatási programja keretében 18 ezer euróval járul hozzá a helyi polgári társulások projektjeinek megvalósításához. Olyan projektek nyerhetnek támogatást, amelyek célja a történelmi és kulturális örökség megóvása, a helyi termékek népszerűsítése, vagy az idegenforgalom fellendítése.
TASR

2019. május 10. 09:10

Miroslava Vargová, a Kishonti Helyi Akciócsoport igazgatója elmondta: támogatás igényelhető kulturális rendezvény, alkotóműhely, termelői piac létesítésére, kisebb községi műemlékek felújítására, szakácskönyv írására, esetleg új idegenforgalmi szolgáltatás elindítására, vagy a régió népszerűsítésére. Az egyes projektekre szánt támogatás összege 500 és 2500 euró között mozog.

Vargová hozzátette: a támogatás elnyeréséhez le kell írni az ötletet, ki kell tölteni egy egyszerű formanyomtatványt, és eljuttatni azt a kívánt mellékletekkel együtt a Kishonti Helyi Akciócsoport rimaráhói (Hrachovo) székhelyének címére legkésőbb május 31., 16 óráig.

„A formanyomtatvány kitöltése előtt ajánljuk elolvasni a pályázati feltételeket, és időben betervezni a kötelező szaktanácsadást. A támogatandó projekteket bizonyos értékelési kritériumok alapján a MAS pályázatelbíráló bizottsága válogatja ki” – fejtette ki Vargová, hozzátéve: az elbírálás eredményét júniusban teszik közzé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ďuriš Nicholsonová eddig fontolgatta, hogy indul a parlamenti választásokon

Több ezer eurónyi drogot foglaltak le a rendőrök Vágbesztercén

Rengeteg hiányosságot találtak a szabadulószobák ellenőrzése során

Kiska nem tart igényt két fizetésre

Lucia Ďuriš Nicholsonová lett az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának elnöke

Nem vizsgálja tovább a NAKA Šufliarsky és Kočner sms-váltását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?