Régió

Három év alatt 60%-kal csökkent az álláskeresők száma a Losonci járásban

Losonc | Három éve vezették be a Losonci járás (okres Lučenec) fejlesztését célul kitűző cselekvési tervet. Ez alatt összesen 60 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma a járásban. Minderről Ján Richter (Smer-SD) munkaügyi miniszter tájékoztatott a kormány szerdai kihelyezett ülésén Bozitán (Buzitka).
TASR

2019. augusztus 28. 17:32

Ugyancsak 60 százalékkal csökkent a tartósan munkanélküliek száma, a miniszter ezt is nagyon pozitív eredménynek nevezte. Elmondása szerint csak az Út a munkaerőpiacra projekt keretében 626 új munkahely létesült, és 1213 ingázó esetében járultak hozzá az útiköltségek térítéséhez.

Richard Raši (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes hozzátette: 2016 szeptemberében a Losonci járásban a munkanélküliség mértéke meghaladta a 16 százalékot. Az akciótervben azt a célt tűzték ki, hogy 2020 végéig a munkanélküliséget 12 százalék alá fogják csökkenteni. Raši elmondása szerint a munkanélküliségi ráta már most alig haladja meg a 7,5 százalékot. A járásban 1900 új munkahely létesült, ebből több mint 700 az elmúlt évben.

A munkaügyi minisztérium információi szerint 2016 szeptemberétől összesen 1300 fővel csökkent a rendszeres szociális segélyben részesülő személyek száma. Richter rámutatott: a Losonci járás teljesen különbözik a szomszédos Poltári járástól abban a tekintetben, hogy utóbbi járásban csak egyetlen, száznál több dolgozót alkalmazó munkáltató van, míg előbbiben 15.

Jelenleg csaknem 3500 regisztrált munkanélküli van a járásban. Közülük 1700 főnek csak alapfokú végzettsége van, vagy nem fejezte be az iskolát. „Az ő részükre létesültek a szociális vállalatok. A járásban öt ilyen van” – közölte Richter.

A miniszter „abszolút pozitívnak” nevezte az erre a járásra kidolgozott cselekvési terv eredményeit. Hozzáfűzte: ha most kellene dönteni arról, mely járásokat sorolják a legkevésbé fejlettek közé, a Losonci már a határon lenne. További pozitívumként említette, hogy az új munkahelyek a legkülönfélébb ágazatokban létesültek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Megszületett a Brexit-megállapodás

Vezetői engedély nélkül, részegen okozott balesetet egy férfi a Galántai járásban

Bugár: Nem jártam a Gorilla-ügyhöz kötődő lakásban

Fico: A Smernek semmi köze a Gorillához

Pályázati forrásokból fejleszt Párkány

Dobogós helyen az inflációnk

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!