Régió

Hamarosan új továbbképzés indul a pedagógusoknak Királyhelmecen

Királyhelmec | Húsz bodrogközi és Ung-vidéki pedagógus tett záróvizsgát annak a továbbképzésnek a végén, melyet a Comenieus Pedagógiai Intézet, a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia, valamint a Királyhelmeci Közös Tanügyi Hivatal szervezett a Helmeczy Mihály Alapiskolában.
Leczo Zoltán

2019. január 8. 19:44

A foglalkozásokon elsajátított ismereteket a pedagógusok az  oktatói-nevelői munka során is hasznosíthatják (A szerző felvétele)  

A 60 órás képzés, melynek részvételi díja 60 euró volt, akkreditált, a programot sikeresen befejezők 15 kreditpontot szereztek. A képzés célja, hogy a hallgatók részletesebb néprajzi tájékozottságra tegyenek szert, elsajátítsák a hagyományközvetítés pedagógiai módszertanát, valamint megismerjék az óvodai és az iskolai hagyományápolással összefüggő életkori szempontok és képességalapú differenciálás lehetőségeit. Illés Gábor, a Hagyományok Háza Szlovákia munkatársa lapunknak elmondta, a tavaly meghirdetett 20 fős képzésre több mint 40-en jelentkeztek, a szervezők az első 20 online regisztráló jelentkezését tudták csak elfogadni. Nekik az elmúlt időszakban a helyi Helmeczy Mihály Alapiskolában Ádám Csilla, Benko Pál, Benko Tünde és Varga Lia tartott foglalkozásokat, a hallgatóknak Királyhelmecen, Imregen és Buzitán is speciális óralátogatáson kellett résztvenniük. A pedagógusoktól kapott pozitív visszajelzéseknek köszönhtően partnereikkel együtt úgy határoztak, tavasszal újabb képzést  indítanak Népi játékok és néptánc az óvodában és az iskolában címmel, és ha arra igény lesz, a most lezárult továbbképzést is újraindítják az ősz folyamán.

 

2018. november 7. 16:49

Nagy terveket szőnek a Bodrogközi Pulyák

Illés Gábor tájékoztatása szerint a Magyarországon nagy sikerrel megvalósított programokat megpróbálják a helyi igényekhez igazítani, például a most záróvizsgázók között nemcsak óvónők és nevelőnők, hanem alsó tagozatos pedagógusok is voltak. A Királyhelmecen tavasszal induló képzésre pedig már olyan pedagógusokat is várnak, akik művészeti alapiskolában tanítanak. Az akkreditált képzéseken kívül, mivel erre szintén nagy igény van, az iskolák felső tagozatos pedagógusainak hétvégente Királyhelmecen  és az ország egyéb részein is tartottak foglalkozásokat. Ezeket a tanfolyamokat is folytatják.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?