Régió

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Nyitra | Meghalt egy beteg a nyitrai Egyetemi Kórházban, akit influenza-fertőzés miatt szállítottak kórházba. Sajtóhírek szerint a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy az influenza A(H1N1) törzsének Michigan típusát találták a szervezetében. A halál pontos okát nem árulták el. „A beteg halállának okáról részletesebben nem tájékoztatunk” – jelentette ki Tatiana Timková, a kórház szóvivője. A 60 éves beteg a kórház intenzív osztályán feküdt.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. február 19. 18:30

A nyitrai kórház intenzív osztályán jelenleg is több beteget kezelnek influenza-gyanúval. „Három betegnél fennáll az influenza gyanúja, egy esetében pedig a vírus jelenlétét már megerősítette a vizsgálat is” – tájékoztatott Timková. A kórházban február első két hetében több mint 15 embert kezeltek influenza vagy influenza gyanúja miatt. Az A(H1N1) vírus 2009-ben, megjelenésekor világszerte pánikot okozott, szakemberek szerint a madár-, a sertés- és az emberi influenza kombinációjából keletkezett. Az elmúlt 10 évben már több mutációját is elkülönítették, létezik ellene hatékony vakcina is.

Az influenzás betegek száma Nyitra megyében folyamatosan nő. A nyitrai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) információi szerint összesen 42 oktatási intézményben kellett felfüggeszteni a tanítást a múlt héten. A bezárás 23 óvodát, 17 iskolát, valamint két középiskolát érint. A Regionális Közegészségügyi Hivatal összesen 15 726 akut légzőszervi megbetegedésről számolt be. Ebből 3966 esetben influenzáról vagy influenzához hasonló betegségről volt szó. „Az előző héthez képest ez 9,9%-os növekedést jelent" – jelentette a Regionális Közegészségügyi Hivatal. Az influenza terjedését lassíthatja, hogy jövő héten ebben a megyében is tavaszi szünet lesz az iskolákban és az óvodákban. (Sme, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

VIDEÓ: A buszsávban száguldozott, hatalmas baleset lett a vége

Legfrissebb galériák
Olvasta már?