A gútai eset a nővér szempontjából

Gúta/Komárom |

A január eleji gútai eset – mely során két ember lett rosszul – egyik érintettje sérelmezi azt, ahogy a média tálalta az eseménysort. A rendőrség testi épség elleni bűncselekmény gyanújával kezeli az ügyet.

Bő két hete adtunk hír arról a január 4-i gútai esetről, amely során egy orvos és a nővére lett rosszul – egyelőre továbbra is ismeretlen okok miatt. Az eset híre gyorsan elterjedt a kisvárosban, amellyel kapcsolatban különféle híresztelések és pletykák keltek szárnyra.

Először a gutaonline.sk foglalkozott a témával, majd a helyi portál cikkére hivatkozva január 11-én lapunk is. A nővér – akit az érintettek közül egyedül nyilatkozott a portálnak – úgy érzi, a médiában pontatlanul jelent meg az, amit azon a bizonyos szerdai napon és azután átélt. Emiatt azzal kereste meg a lapunkat, hogy ami őt illeti, helyre szeretné igazítani az eddigi információkat.

Az eseménysor szerint az orvos és a nővér egy kávé elfogyasztása után lett rosszul a szerdai nap reggelén. A nővér szükségesnek látja hangsúlyozni, hogy ő egyébként nem kávézik, az italt pedig nem ők rendelték, hanem azt egy egyezség alapján, rendszeresen kapják. Továbbá az sem igaz, hogy az orvos eszméletét vesztette volna, csupán rosszul érezte magát. Ezenkívül ő maga azért itta meg a maradék kávét, mert be szerette volna bizonyítani, hogy nem attól volt a rosszullét, hanem talán „nagyobb a baj“. A pozitív eredményt hozó gyors drogtesztet mindkettejükön elvégezték. Sérelmezi azokat a pletykákat, amelyek „drogosnak“ minősítették őt, annak ellenére, hogy voltaképpen ő az eset sértettje.

Külön nehezményezi azt is, ahogyan a kórházban, majd a rendőrségen kezelték az esetet. „Annak ellenére, hogy intoxikáció gyanújával vitt be a mentő Komáromba, érthetetlen okokból nem végeztek el rajtam se gyomormosást, se vérvételt. A rendőrségen és a kórházban is többször, öt napon át könyörögtem a vérvételért és a toxikológiai kivizsgálásért. Rosszul voltam, napi szinten vittek a készültségre. Csak a hatodik napon tudtam őket rávenni arra, hogy elvégezzék“ – hangsúlyozza. „Azóta is sok akadályba ütközök a rendőrségen. Nem voltak hajlandóak a feljelentésről másolatot adni nekem, ami viszont sértettként jogomban áll. Az első nap csak tanúként hallgattak ki, utána kétszer próbáltam büntetőfeljelentést tenni, de ezt nem engedték meg. Szombaton történt az első elutasítás, azt mondták, jöjjek vissza hétfőn. Hétfőn azt mondták, ez csak akkor lehetséges, ha kiiratom magam, ami nem igaz – majd a kiiratás megtétele után mégiscsak meg tudtam tenni a feljelentést. Ekkor jutott tudomásomra, hogy sértettként bármikor és akármelyik kihallgatási iratba jogom van belenézni és másolatot kérni, ám ennek ellenére már aznap és még öt napon keresztül elutasítottak. Január 20-a volt az első nap, amikor végül sikerült. Hogy ez miért így volt, többszöri rákérdezésem ellenére a mai napig nem kaptam választ“ – fejtette ki a nővér. Hozzátette, személy szerint nem szeretne senkit sem gyanúsítani, csakis az igazságot szeretné megtudni, és elvárja, hogy mindenkivel egyenjogúan bánjanak és a törvényeknek megfelelően járjanak el.

A rendőrség testi épség elleni bűncselekmény gyanújával kezelik az esetet – közölte lapunk megkeresésére Viktória Borloková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. Folyamatban van az eljárás, kihallgatták az érintett személyeket és a tanúkat. Még várják a pozsonyi Kriminalisztikai-szakértői Intézet laborvizsgálatának eredményeit. A gútai rendőrőrsön feljelentést tettek az eset kapcsán. „A sértettnek lehetősége volt belenézni az ügyiratba, a kért lapokból fénymásolatokat is kapott” – fűzte hozzá a szóvivő.

Martina Pavliková, az AGEL SK szóvivője lapunk kérésére közölte, a két érintett személy közül csak egyet vizsgáltak meg a komáromi kórházban. Mivel az általános adatvédelmi rendelethez kapcsolódóan nem rendelkeznek az adott személy beleegyezéssel, nem közölhetnek részleteket az esetről. „Minden vizsgálat és hospitalizáció esetében a konkrét orvos dönt a diagnosztika és a gyógyítás módjáról, a lépéseket nem a páciens kívánsága alapján, hanem a lege artis eljárása értelmében teszik meg. Ezek ebben az esetben is érvényesültek” – zárta Pavliková.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!