Régió

GALÉRIA: Alagutat látogatott és a hoki-vb-ről egyeztetett keleten Érsek

Eperjes/Kassa | Az ország keleti csücskében tarott ellenőrző napot Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter. A D1-es autópálya részeként épülő eperjesi kerülőút és a hozzá tartozó alagút fúrása a szakemberek szerint jó ütemben halad, két éven belül már rá is csatlakoztathatják az autópályára. A miniszter a nap folyamán a kassai Steel Arénába is ellátogatott, hogy a közelgő jégkorong-világbajnokság kapcsán a rendzevény szervezőivel egyeztessen.
Németi Róbert

2019. március 14. 16:45

Az eperjesi kerülőút Érsek szerint az országban épülő autópályák példaképe - A szerző képarchívuma

„Az eperjesi kerülőút építése az ütemterv szerint halad. Biztos vagyok benne, hogy két éven belül már rácsatlakoztatjuk a D1-es nyugati és déli szakaszára. Az ellenőrzés során mindent rendben találtunk, és annak is kimondottan örülök, hogy a költségvetésen sem kellett változtatni. Az eperjesi kerülőút az országban épülő autópályák példaképe” – jelentette ki Érsek. A város nyugati körgyűrű jének pirotechnikai és archeológiai vizsgálatai már készen vannak, nemsokára pedig a bontási munkálatokkal is elkészülnek. A körgyűrű részét képező, osztrák módszerrel épülő 2,24 kilométer hosszú alagút 70 százalékát már kifúrták. Az Integrált Infrastruktúra Opratív Programból megvalósuló, mintegy 350 millió euró összköltségű szakasz átadását 2021-re tervezik. A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) kijelentése szerint a nyár végéig a város északi körgyűrűjének kivitelezője is ismert lehet, és ha minden jól megy, 2023-ban ezt a szakaszt is megnyithatják a forgalom előtt.

Az eperjesi körgyűrű után Érsek a kassai Steel Arénába ment, hogy az idén májusban megrendezendő jégkorong-világbajnokság kapcsán a rendezvény főszervezőivel beszéljen. „A világbajnokság nem pusztán a sportról, hanem az ország propagálásáról, bemutatásáról is szól. A rendezvény során több mint 700 újságíró érkezik az országba, akik innen fognak tudósítani a világ minden sarkába.  Örömmel halljuk, hogy nemcsak az érintett önkormányzatok, hanem a Közelkedésügyi Minisztérium is fontosnak tartja a világbajnokság adta lehtőségeket” – nyilatkozta Igor Nemeček, a Szlovák Jégkoronszövetség elnöke, akinek szavait Érsek is megerősítette. „A rendezvény kiváló lehetőség arra, hogy Szlovákiát nemcsak a hoki világbajnokság során, hanem az év bármelyik más napján érdemes meglátogatni. Fontos, hogy az ide érekző vendégek máskor is szívesen ellátogassanak hozzánk” – tette hozzá a miniszter. Mint kiderült, az illetékesek nemcsak a világbajnokság során, hanem már a rendezvény előtti időszakban is nagy hangsúlyt fektetnek az ország népszerűsítésére. Éppen ezért a TRAVEL IN SLOVAKIA GOOD IDEA  (Szlovákiába utazni jó ötlet) név alatt futó kampány a rendezvény szervezéséért felelős Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) officiális anyagaiban is mindenhol szerepelni fog.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+1
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?