Régió

Galánta hangulati térképe: hol a legjobb, hol a legveszélyesebb?

Galánta | A város vezetése és a MAS – Helyi Akciócsoport Galanta Polgári Társulás egy úgynevezett „hangulati térkép” segítségével szeretné felmérni, melyek a város legkellemesebb, legbiztonságosabb, vagy éppen a leginkább fejlesztésre szoruló részei. Az eredményeket figyelembe veszik majd a városfejlesztés során.
Marosi Bianka

2019. október 17. 10:02

Galánta hangulati térképe: hol a legjobb, hol a legveszélyesebb?
- Képarchívum

Galánta város honlapján, illetve a közösségi hálón felhívás jelent meg, amelyben a lakosok segítségét kérik, jelöljék meg a város térképén, milyen hangulata van az egyes utcának, városrészeknek, milyen érzésük van a hellyel kapcsolatban. A szokásos kérdőíves módszer helyett a térkép és nyolcféle matrica, piktogram segít a felhasználóknak véleményük megfogalmazásában.

Kérdések sorozata

Egyebek mellett a következő kérdésekre keresik a választ: mely városrészben érzi jól magát? Hol van gondja a kerékpározással? Melyik városrészen van elég zöldövezet? Mely területeken nem érzi magát biztonságban? Hol kellene a rendőrségnek gyakrabban járőröznie? A www.pocitovemapy.sk címen a felhasználó a térképre kattintva tehet matricát a megfelelő helyekre. A begyűjtött információk bárki számára elérhetők, és az összegzésük után a város vezetésének lesznek segítségére a városfejlesztésben. A honlapot az UzemnePlany.sk társaság működteti, illetve az eredményeket elemzi.

22 város csatlakozott

Eddig Szlovákia 22 városa kapcsolódott be a programba, amelyben a 2018-ban leadott észrevételeket dolgozták fel. Silvia Szokolová, a MAS Galanta Polgári Társulás nevében szólította meg Peter Paška polgármestert, hogy Galánta is éljen a lehetőséggel. „A polgármester támogatja a kezdeményezést, és pozitív visszajelzést kaptunk például a városi rendőrségtől. Számukra nagyon hasznos, hogy láthatják, hol vannak problémás helyek. Ha az emberek kifejthetik így a véleményüket, az sokkal relevánsabb, mint amikor a közösségi hálón kritizálják a város vezetését, sokszor hamis profil mögé bújva. Ilyen nagyszabású felmérés még sosem készült Galántáról” – fejtette ki a társulás elnöke. Hozzátette, azért is jó ez a honlap, mert a térképen a piktogramok mellé javaslatokat is írhatnak egy probléma megoldására, vagy kifejthetik elképzelésüket egy-egy városrésszel, annak fejlesztésével kapcsolatban. Silvia Szokolová azt is elmondta, a galántai iskolákat is megkérte, kapcsolódjanak be a programba, mert fontosnak tartja, hogy a gyermekek, diákok megértsék, ilyen formában is lehet visszajelzést adni a város hiányosságairól és előnyeiről, továbbá gyakorolhatják, hogyan kell nyilvánosan megfogalmazni észrevételeiket, véleményüket. A társulás elnöke úgy véli, felszínre kerülhetnek olyan problémák is, amelyekkel eddig senki nem foglalkozott, és jó alkalom arra, hogy a résztvevők és a város közösen találjanak ki jó ötleteket, illetve megoldást találjanak azok megvalósítására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

GALÉRIA: Előzetes letartóztatásban a gázrobbanás ügyében gyanúsított munkások

Antibiotikumból keveset, vitaminból sokat fogyasszunk!

Kozák, Hyballa és az okoskodás

A világítás alapszabályai

Veszélyes lehet az energiaital-fogyasztás

Kényeztető wellness a téli hónapokban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.