Régió

Fonográf Fesztivál Komáromban

Komárom | Ötnaposra bővül idén a 7. évfolyamába lépett Fonográf Fesztivál; november 21. és 25. között sokrétű, színvonalas színházi, táncszínházi és zenei produkciókkal várják a közönséget. A fesztivál főszervezője Lakatos Róbert brácsaművész, a Kassai Thália Színház zenei vezetője mindig biztos kézzel választja ki a fellépőket, akik a maguk műfajában a szakmai kiválóságai és a minőséget képviselik.
V. Krasznica Melitta

2018. november 18. 14:02

A fesztiválon fellép az idén 30 éves Csík zenekar is - Képarchívum

November 21-én, szerdán új darabjával mutatkozik be a Csavar Színház, Gál Tamás és Kiss Szilvia a Jelenetek egy házasságból című színpadi játékkal érkezik, az előadást 19 órakor kezdődik a Tiszti Pavilon dísztermében. Laboda Róbert neve ismerősen cseng a slam poetry kedvelői közt, tájainkon nagyrészt neki köszönhető a műfaj meghonosítása; csütörtökön 19 órától Gyenge Veronival, Hostomský Fannival, György Ádámmal és Melecsky Kristóffal együtt szórakoztatja a közönséget a Rév – Magyar Kultúra Házában. A további napokon már a zenéé, a táncé lesz a főszerep, nép-, világ- és jazz-zenét játszó, illetve ezeket a műfajokatat ötvöző zenekarok részvételével. Pénteken 19 órától az autentikus népzenét játszó Nagy Csomor András és zenekarának koncertjével indul az est a Révben, 20.30-tól a Dresh Vonós Quartett jazzkoncertjével folytatódik, a táncházban pedig a Tükrös zenekar húzza a talpalávalót.

Szombaton már délelőtt 10.30-kor indul a műsorfolyam, mégpedig Korpás Éva és zenekarának Libidaridom családi koncertjével a városi művelődési központban. Délután 4 órakor az Ifjú Szivek Táncszínház mutatja be Határon túli nemzeti tánc című produkcióját, ugyancsak a vmk-ban. 18 órakor kezdődik a Révben a Fonó zenekar koncertje, 20 órától pedig a 30 éves jubileumát ünneplő Csík zenekart hallhatja a közönség a vmk-ban. A szombat este is táncházzal zárul a Révben. Vasárnap 10 órakor gyermekmatinéval indul a program, a Tiszti Pavilon dísztermében a Rév zenekar muzsikál és kézműves-foglalkozásokkal is várják a gyerekeket. A 7. Fonográf Fesztivált a Felszállotta a páva című tehetségkutató műsor zenekaraként is ismert Szalonna és Bandája zárja 16 órai koncertjével a Tiszti pavilonban. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Megszűnik a komáromi kórház mikrobiológiai osztálya

A szlovák-magyar határon folytatódik a tüntetés

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Ellenőrzött ünnepi menü

Kuciak-gyilkosság: szivárogtatás miatt ellenőrzi a rendőrséget a belügyminisztériumi felügyelőség

Legfrissebb galériák
Olvasta már?