Régió

Folyamatos munkaerő-toborzás Komáromban

Dél-Komárom/Észak-Komárom | Közel 100 milliárd forintos beruházással elektromos autókba szerelhető akkumulátorokat gyártó üzemet épít a dél-komáromi ipari parkban a dél-koreai SK Innovation vállalat. A gyártás a tervek szerint 2019-ben indul és 410 új munkahely létesült.
V. Krasznica Melitta

2018. szeptember 8. 18:30

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

A napokban az észak-komáromi városvezetéssel tárgyaltak a befektető cég képviselői, hogy egyeztessenek a szlovákiai munkaerő-toborzásról. A Szöulból érkezett SangHoon Song HR vezető elmondása szerint ugyanis számítanak az itteni munkavállalókra is. Stubendek László polgármester elsősorban a tájékoztatásban ígért segítséget, azaz, hogy minél szélesebb körben értesüljenek a potenciális érdekélődők a munkalehetőségről. A Komáromi járásban az utóbbi időszakban egyre csökken a nyilvántartott álláskeresők száma, míg tavaly júliusban 6,11 százalékon állt ez a mutató, idén júliusban már csak 4,77 százalék volt. A polgármester reményei szerint az új munkahelyeknek köszönhetően a Komáromtól távolabb, vagy külföldön dolgozók egy része is fontolóra veszi, hogy visszatérjen szülőföldjére. A találkozón Keszegh Béla alpolgármester felvetette a munkásszálló kialakításának gondolatát is, ami a „nokiás időkben” jól működött, de később főleg összeférhetetlen lakosok költöztek ezekbe a lakásokba.

A dél-koreai cégen kívül a nyár elején megkezdte a munkaerő-toborzást az Észak-Komáromban letelepülő, autómodulokat és komponenseket gyártó ZF Slovakia is, amely ugyancsak jövőre kezdi meg a gyártást és 150 munkahelyet alakít ki. A komáromi munka-, szociális- és családügyi hivatal honlapján közzétett tájékoztatás szerint szeptemberben több hazai és magyarországi munkáltató számára tartanak válogatást, elsősorban gyártósori operátorokat, de technikusokat, villanyszerelőket, minőségellenőröket, áruelosztó központban dolgozókat is keresnek.

2018. augusztus 14. 08:50

Bevásárlóközpont lehet az egykori fémgyűjtő területén Komáromban
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

Megérkezett Gombaszögre Čaputová

Frissítve

Tűz ütött ki a sínek mentén Diószeg és Szenc között, késnek a vonatok

GALÉRIA: Így nyaralnak a szlovákiai politikusok

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Ismét áll a bál a koalícióban: Danko indoklás nélkül törölte Cséfalvay külföldi útját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?