Régió

Bevásárlóközpont lehet az egykori fémgyűjtő területén Komáromban

Komárom | Bevásárlóközpont építését tervezi egy befektető az egyes lakótelepen, a Szakszervezetek utcája és a Selye utca találkozásán lévő magánterületen, a fémgyűjtő udvar helyén.
V. Krasznica Melitta

2018. augusztus 14. 08:50

Komárom
A körforgalommal biztonságosabbá válhatna a Szakszervezetek, a Selye és az E. B. Lukács utca találkozásánál lévő kereszteződés - A szerző felvétele

Értesülések szerint Billa, valamint néhány kisebb üzletet kapna ott helyet, megfelelő számú parkolóval. A tervezett bevásárlóközpont biztonságos megközelítése céljából a bekötőutak és a járdák átépítésére is szükség lesz. A befektető, az LS real társaság vállalná egy körforgalom kialakítását a Szakszervezetek, a Selye és az E. B. Lukács utca találkozásánál, a vasúti híd tőszomszédságában. Ez a kereszteződés már most is nagyon forgalmas, ráadásul a Selye utca felől nehezen belátható. Az új áruház miatt várható jelentős forgalomnövekedés igencsak indokolttá tenné a közlekedési helyzet megnyugtató rendezését. Mivel a járdák, utak átépítése városi tulajdonú parcellákat is érint, szükséges az önkormányzat hozzájárulására. A befektető az átépítés idejére szeretné kikölcsönözni az érintett a parcellákat a várostól, majd jelképes 1 eurós áron a már megvalósult fejlesztéseket átadni a városnak.

 

Komárom eladja az egykori Grand Kávéház történelmi épületét

2018. augusztus 6. 15:18

Komárom eladja az egykori Grand Kávéház történelmi épületét

A befektető kérvényéről már tárgyaltak a szakbizottságok és a tanács is, de a legutóbbi önkormányzati ülés programján nem szerepelt. Értesülésünk szerint azért, mert pontatlan tervrajzokat nyújtott be a kérvényező. Ugyancsak kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy szükség van-e egy ilyen áruházra a térségben, nem teszi-e tönkre a lakótelepi kisboltokat, egyesek szerint a környékben élőket is jó lenne megkérdezni, emellett azt is meg kellene vizsgálni, a körforgalom miatt nem alakulhatnak-e ki torlódások a 63-as főút letérő sávjában. Más vélemények szerint viszont éppen a körforgalom teheti biztonságosabbá a már említett kereszteződést és a lakosok is örülnének egy új bevásárlóközpontnak. A beruházás további hozadéka lenne, hogy rendezetté válna végre az évek óta üresen álló, gazzal benőtt, egyesek által szemétlerakatnak használt terület. A képviselő-testület várhatóan szeptemberi ülésén tárgyal a beruházó kérvényéről.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič Boris Kollár

Matovič szerint elképzelhető, hogy a Sme rodina nélkül kormányozzanak tovább

Boris Kollár

Kollár válaszolt Matovičnak: Ha így határoznak, mi tiszteletben tartjuk

Maroš Žilinka

FELMÉRÉS: Žilinka, Lipšic és Mikulec – kiben bíznak a legtöbben?

Van megoldás: a közösségi média szétválasztása

Van megoldás: a közösségi média szétválasztása

01

Gubis Éva: Posledná jazda

dd

Mészáros Márta 90 éves

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.