Szent Flórián-napi díszfelvonulás és koszorúzás Bősön (VIDEÓ)

Székelyföldről, Csíkszentmihályról is érkeztek tűzoltók az ünnepélyre (A szerző felvétele)
Bős |

Megtartották idei, Szent Flórián-napi járási ünnepségüket a helyi és környékbeli tűzoltó testületek tagjai. A díszfelvonulás a tavaly felújított városi tűzoltószertártól indult, megkorszorúzták Szent Flórián szobrát, majd szabadtéri szentmisén vettek részt.

Szent Flórián ünnepélye a Bősi Önkéntes Tűzoltó Testület, az Önkéntes Tűzoltók Szervezetének Dunaszerdahelyi járási elnöksége, a Tűzoltó és Műszaki Mentőszolgálat Dunaszerdahelyi Járási Igazgatósága, a Bősi Egyházközség, valamint Bős város önkormányzatának közreműködésével valósult meg. A díszfelvonulásra vasárnap reggel, 9 óra 40 percre várták a látogatókat, ahol a díszegyenruhába öltözött testületi tagok már felsorakoztak. A felvonulás élén a Somorjai ÖTT fűvószenekar zenélt, akik mögött szépen sorban meneteltek résztvevők.

A küldöttségek képviselői nagy zászlókkal és koszorúkkal a kezükben vonultak a városi Kálvária mellett álló Szent Flórián szoborig. A tűzoltók védőszentjének ünnepe mellet kálváriabúcsút is e napon, egyszerre tartották. A koszorúzást követő szentmisére gyűltek össze a szabadtéren felállított sátor előtt, melynek főcelebránsa Író Sándor plébános volt.

„Az önkéntes tűzoltóságnak szűkebb pátriánkban a régmúlt időbe nyúló hagyománya van. Bajtársaink kitartását mindenütt tisztelet és megbecsülés övezi, hiszen nem csak tűztől és víztől óvnak bennünket, hanem mentik és segítik a bajba jutott embertársainkat is. Sokszor bizony mindez kemény és emberpróbáló munka. Ma azokat köszöntjük és tiszteljük, akik óvnak bennünket és utat, valamint példát mutatnak nekünk”

– mondta el köszöntőjében Fenes Iván, Bős város polgármestere. A mise végeztével közös ebédre gyűltek össze a meghívottak a városi művelődési házban.

A küldöttségek tagjai megkoszorúzták Szent Flórián szobrát (A szerző felvétele)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?