Fiatalok nyári egyeteme Kovácspatakon

Kovácspatak |

<p>A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány a 2010 és 2012 közötti időszakra – „A magyar ipari és technológiai forradalom” címmel – meghirdetett rendezvénysorozatának első állomásaként a jövő hónapban, augusztus 6. és 10. között tartja a nyári egyetemét a Párkánytól alig pár kilométerre fekvő Kovácspatakon.</p>

A nyári egyetem ideje alatt neves egyetemi professzorok, tudósok előadásai keretében sor kerül a XIX. század néhány kiemelkedő tudományos és technológiai újításának, magyar tudósának, a Felvidék történelmi, ipartörténeti nevezetességeinek a bemutatására.
Arendezvényre egyetemista fiatalokat várnak, akik 5-10 oldal terjedelmű (Times New Roman 12 betűtípus, normál sorköz) pályaműveikkel jelentkezhetnek. A jelentkezők három témakört dolgozhatnak fel: 1. A magyar ipari forradalom egy vagy több kiemelkedő ipartörténeti alkotásának bemutatása a pályázó régiójában, 2. Szülőföldem híres tudósa/feltalálója a XIX. századból, 3. Szülőföldem/régióm gazdaságtörténeti fejlődése a magyar ipari forradalom ideje alatt. A jelentkezéseket és pályázatokat az mfhn@mfhnalap.org internetes címre várják. A pályázatok beküldési határideje 2010. július 30. A részvétel a szlovákiai fiatalok számára ingyenes.
A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány megalakulásától, 2000-től kezdve tevékenykedik a magyarországi és a határon túli fiatalság szolgálatában a kultúra, az oktatás és a tudomány területén. A magyarországi kuratórium jelenleg hat magyarországi, egy svájci és négy határon túli taggal (Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Délvidék képviseletében) tevékenykedik.
A Kárpát-medencei egyetemista ifjúságnak már 2001 óta minden évben a történelmi Magyarország valamely határon túli régiójában szerveznek találkozót, amellyel a fiatalok kulturális kapcsolattartását, nevelését, magyar identitásuk erősítését szeretnék elősegíteni. A következő években Erdélybe és a Muravidékre hívják meg az érdeklődőket. Az alapítványról és a nyári egyetemről a www.mfhnalap.org honlapon szerezhetünk bővebb információkat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?