Felújított üzlethelyiségbe költözött a régi élelmiszerbolt (KÉPEKKEL)

Nagyobb hűtőkkel és kínlópulttal várják a vásárlókat a tágas üzletben (A szerző felvétele)
Ekecs |

Felújították a községháza mellett található volt élelmiszerüzlet és húsbolt épületét, mely már évek óta üresen állt.

Az üresen álló épületet minden oldalról firkálmányok, graffitik borítottak. A beruházást követően az ekecsi jednota költözött át ide, melynek korábbi épületében már 1920-tól üzlet üzemelt.

Az 1920-as évektől működik fogyasztási szövetkezeti üzlet Ekecsen. A legutóbbi nagy átszervezés, átépítés 2002-ben volt, amikor szupermarket kategóriába sorolták a kibővített üzlethelyiséget. Az évek folyamán azonban fokozatosan nőttek a lakosság igényei, amelyeknek megfelelően már az eddigi épületet nem lehetett tovább bővíteni.

– írja Ekecs és Apácaszakállas közösségi oldalán Polák Csilla, aki rendszerint pontos helytörténeti adatokat, aktualitásokat oszt meg a község lakosaival.

1920-as évektől működött fogyasztási szövetkezeti üzlet Ekecsen (Kép forrása: Polák Csilla)
Galéria

Az üzlet nyitását március 8-ra, éppen nőnapra, délelőtt 10.00 órára hirdették meg. Ugyan kicsit késve, csak 15 perccel később engedték be az érkezőket, de már akkor friss pékáruval, felvágottakkal, hústermékekkel, süteményekkel várták az első vásárlókat. Az üzlet beltere sokkal világosabb, mint a korábbi helyiségben volt, nagyobb és tágasabb. Jelenleg 9 munkatárssal működnek, akik műszakokban váltják egymást.

22 évet töltöttem el a régi épületben, megsirattam, amikor eljöttünk. Ez sokkal nagyobb és olyan technikai feltételek is adottak, melyek a korábbi helyen nem voltak. Az üzlet átköltöztetése kicsit több, mint egy hetet vett igénybe.

– mondta el Igari Anikó, üzletvezető.

 

Az élelmiszerbolt munkatársainak utolsó csoportképe a régi üzlethelyiségben (Kép forrása: Polák Csilla)
Galéria

Az itt található pékáru 90 százalékát helyben sütjük. Legnépszerűbb termékünk a nosztalgia kifli, de a kis egyenes kifliket is mi sütjük majd. Vannak helyben sütött fél kilós kenyereink is.

– árulta el lapunknak Bugyenszki Zoltán, a pékság munkatársa. Szorosabb együttműködés készül a Lipóti Pékség és a Jednota között, aminek a legfontosabb kitétele, hogy egészen a nyitástól az esti zárásig friss pékáruval várják a vevőket. A nyitási akció keretében minden fizető vásároló egy friss kiflit kapott a pénztárnál.

 

Itt már két sütőben sül a pékáru (A szerző felvétele)

Meghatározott paramétereknek kellett megfelelnünk az épület felújításánál. Négyzetméterben és kínálatban is. 288 négyzetméteres alapterületű eladóterület alakítottunk ki, a korábbi helyen ez csupán 170 volt. Az árufeltöltés egy rámpán keresztül történik, melyre a kamionok csak leteszik az árut, majd a munkatársak behúzzák a raktárba. A korábbi helyen a földre kellett letenniük és onnan behúzniuk. A különbség még, hogy egy helyett most már sütőben készülnek a friss pékáruk.

– mondta el Bognár Andor, a felújítás vezetője.

Sokan várakoztak nyitáskor a bejárat előtt (A szerző felvétele)

Az ekecsi épület régi neve „Gazsi bolt” volt, melyet akkori tulajdonosáról, Kacz Gáspárról neveztek el.

A 1970-es évek elején épült. Már akkor is vegyesüzletként funkcionált. Később élelmiszerbolt és hentesüzlet kapott itt helyet, egy főbejárattal, mely két helyiségbe vezetett, majd pedig bérbe adták.

– mondta el Polák László, Ekecs polgármestere. 6-7 évig állt üresen, mire a mostani beruházás megkezdődött. A térkövezés és a parkosítás ugyan még nem fejeződött be, de a munkálatok még zajlanak. Az üzlet mellett található elektromos töltőállomás is heteken belül rendelkezésre áll majd.

Nagyobb a kínálat a modern felszereltségű boltban (A szerző felvétele)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!