Régió

Félbeszakadt a testületi ülés Rimaszombatban, Jozef Šimko pszichopatának nevezte az egyik városi képviselőt

Rimaszombat | Viharos jelenetek után félbeszakadt a rimaszombati képviselő-testület keddi ülése, miután a képviselők egy része a polgármesterrel folytatott szócsata után elhagyta a tanácstermet.
Hegedűs Norbert

2021. április 29. 13:53

Jozef Šimko
Jozef Šimko - TASR/AP-felvétel

Az áprilisi testületi ülés azzal vette kezdetét, hogy Jozef Šimko polgármester átadta Rimaszombat város díját Mária Majerčíkovának. Majerčíková a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője, részt vett a véradások szervezésében, a társadalmi, jótékonysági és humanitárius tevékenységek koordinálásában. A díjat még 2020-ban kellett volna megkapnia, de a járvány miatt erre csak most kerülhetett sor.

Éles vita

Az átadót követően azonban gyorsan elmérgesedett a helyzet a polgármester és a Merjünk Gyorsítani frakciójának tagjai között. Jaroslav Matzenauer képviselő Csirmaz Miklós főellenőr jelentése után számonkérte a városvezetésen, hogy miért nem teljesítik a testület által elfogadott határozatokat. Konkrétan egy 2019-es határozatról volt szó, mely architektonikai pályázat kiírását fogadta el Kurinc és a városkert kiépítésének ügyében. „Ábrándozó határozatokat nem teljesítünk” – válaszolta Šimko Matzenauernek. Ezt követőn állt fel az asztalától elsőként Roman Slanina képviselő, és elhagyta a testületi ülést: „A polgármester úr elmondta, hogy nem tartja tiszteletben a döntéseinket, így hát nem is kell itt lennünk” – mondta. Slanina távozása után Matzenauer kérdőre vonta a polgármestert, milyen jogon mond ilyet, hogy nem fogja teljesíteni a városi képviselő-testület döntéseit. „Milyen törvény ad erre lehetőséget?” – kérdezte Matzenauer, és figyelmeztetett, ha még egy sértés elhangzik, akkor ő is távozik. Šimko azzal védekezett, hogy joga van elmondani a véleményét, a képviselők pedig feljelentést tehetnek ellene azért, mert nem teljesítette a határozatokban foglaltakat.

Alpári sértegetés

Az ülés ezt követően nagyjából másfél órán át folytatódott különféle vagyonjogi kérdésekkel, míg egy újabb összetűzésre került sor Matzenauer és Šimko között, amely során a polgármester pszichopatának nevezte Roman Vaľo képviselőt. Matzenauer erre kijelentette, távozik, és a Merjünk Gyorsítani frakció képviselői is csatlakoztak hozzá. „Összetéveszti a városi képviselőtestület ülését a parlamenti cirkusszal. Mi a polgárokért vagyunk itt” – mondta Vaľo távozóban a polgármesternek. „Pszichopatákkal másképp nem lehet viselkedni” – válaszolta Šimko, ismételten a város fejlődésének fékezésével vádolva a Merjünk Gyorsítani frakcióját. Az incidenst követő szünetben további képviselők távoztak, és a testület határozatképtelenné vált. Az ülés május 25-én folytatódik.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Vasárnap 74 teszt volt pozitív a járásban

VIDEÓ: Ha nem fognak össze az oltás mellett, katasztrófa jöhet

Forró: A lockdown kivérezteti a szolgáltatóipart, a kormány ismét elkésett a járványkezeléssel

Forró: A lockdown kivérezteti a szolgáltatóipart, a kormány ismét elkésett a járványkezeléssel

koronavírus utazás

Oltott vagy oltatlan, nem számít – szerdától kötelező karantén vár azokra, akik...

lidl

Fotók: Megrohamozták a vásárlók az ismert áruházat, mivel akciós volt a…

új híd

Öreg-Duna új híddal: hajót nem látnak a biciklisek

Zuzana Čaputová V4

Čaputová: A V4-eknek össze kell fogniuk, számos válsággal nézünk szembe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.