Régió
- Kép: TV JOJ

Autóval ütközött egy vonat Rimaszombatban, halálos áldozatok is vannak

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 11. 07:42

Frissítve
Rimaszombat | Személyautó és vonat üközött Rimaszombat mellett ma reggel 6:25-kor, a balesetnek halálos áldozatai is vannak.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozhatta a balesetet Szabópuszta (Sabová) városrészben, egy vasúti átkelőn.

A Noviny.sk portál információi szerint két halálos áldozat és három súlyos sérült van. A sofőr és a mögötte ülő utas meghalt, másik három utast súlyos sérülésekkel ápolnak. A vonaton senki nem sérült meg.

Zuzana Farkasová, a tűzoltó-parancsnokság munkatársa hozzátette: a vonatban a baleset idején összesen hat személy tartózkodott.

A vasúti átkelőt mintegy három órára lezárták.

Rimaszombat

Alena Krčová, a mentőszolgálat szóvivőjének elmondása szerint a sebesülteket a rimaszombati kórházba szállították. „A balesetben egy személy súlyosan megsérült, többszervi károsodást szenvedett. Ketten közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek” – tette hozzá a szóvivő.

Rimaszombat

A baleset okozója a sűrű köd, a közlekedési szabályok be nem tartása és az volt, hogy az utasok késésben voltak a munkahelyükről. 

A 30 éves Milan és a 25 éves Brigitta a helyszínen életét vesztette. Három másik nő a sérültek között van, de csak egyikük állapota súlyos.

Az autó sofőrje a vasúti átkelő előtt, záróvonalon megelőzött egy teherautót, nem vette figyelembe a piros jelzést, és át akart hajtani a síneken, amikor jött a vonat. 

A sofőr 26 éves feleségét, aki az anyyósülésen utazott, könnyű sérülésekkel ki is  engedték a kórházból. 

Önnek ajánljuk