Régió

Fejlesztik a pozsonyi tömegközlekedést

Korszerűsítik és bővítik a villamosvonalat, felújítják az utakat és a járdákat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 9. 20:50

Hamarosan megkezdődhet a Hidegkút és Károlyfalu közötti villamosvonal modernizálása. A főváros a közlekedésügyi minisztérium jóváhagyása után kiírja a közbeszerzési pályázatot. A projekt elősegítheti a magisztrátus tervének megvalósítását, hogy többen válasszák autó helyett a tömegközlekedési eszközöket.

A villamosvonal korszerűsítéséhez elengedhetetlen az érintett városrészek pozitív hozzáállása, ugyanis nekik kell engedélyezniük az esetleges éjszakai vagy hétvégi munkákat. Ivo Nesrovnal főpolgármester elmondta, értékeli a polgármesterek projekthez való viszonyulását. Több szakaszra osztanák a felújítást, amelynek keretében több mint 6,5 kilométer hosszú szakaszon felújítják a villamosvonalat és a 26 megállót, 17 kereszteződést és 19 gyalogosátkelőt. Az elektromos vezetékeket is lecserélnék, valamint parkosított szakaszokat is kialakítanának. A munkálatok miatt forgalomkorlátozásra is számítani kell.

A főpolgármester a héten találkozott Érsek Árpád közlekedésügyi miniszterrel és tájékoztatta a vasúti összeköttetések tervezett fejlesztéséről. A magisztrátus közleménye szerint a tárca támogatja a javaslatot. Nesrovnal tárgyalt a Pozsonyi Közlekedési Vállalat képviselőivel a tömegközlekedés komfortjának javításáról, amivel elősegíthetnék, hogy vonzóbb legyen a tömegközlekedés az utasok számára. „Tavaly 15 új villamost vettünk, idén 90 új autóbusz és 18 elektromos busz érkezik. Felújítunk 27 kilométernyi utat, összesen 9 kilométer hosszú járdaszakaszt, új elektromos információs táblákat helyezünk ki és lehetővé tesszük a kártyás fizetést a jegykiadó automatáknál” – sorolta a fejlesztéseket a főpolgármester. A Hidegkút–Károlyfalu villamosvonalon tervezett modernizáció mellett elkezdik a ligetfalui vonal bővítését. (béva)

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
lakás

Elöregedett családi házak, hiányzó állami támogatás

Valtteri Bottas
Frissítve

Bottas nyerte a nyári idénynyitó Osztrák Nagydíjat

bb

SOROZATDARÁLÓ: Fekete szerelmek LA-ben

Fekete István

Puha gyolcsok emberi szívre

a

Bartók Imre: Pereat mundus

régi pozsonyi cukrászdák

Emlékek – régi pozsonyi cukrászdák

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.