Régió

Fejlesztik a pozsonyi tömegközlekedést

Korszerűsítik és bővítik a villamosvonalat, felújítják az utakat és a járdákat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 9. 20:50

Hamarosan megkezdődhet a Hidegkút és Károlyfalu közötti villamosvonal modernizálása. A főváros a közlekedésügyi minisztérium jóváhagyása után kiírja a közbeszerzési pályázatot. A projekt elősegítheti a magisztrátus tervének megvalósítását, hogy többen válasszák autó helyett a tömegközlekedési eszközöket.

A villamosvonal korszerűsítéséhez elengedhetetlen az érintett városrészek pozitív hozzáállása, ugyanis nekik kell engedélyezniük az esetleges éjszakai vagy hétvégi munkákat. Ivo Nesrovnal főpolgármester elmondta, értékeli a polgármesterek projekthez való viszonyulását. Több szakaszra osztanák a felújítást, amelynek keretében több mint 6,5 kilométer hosszú szakaszon felújítják a villamosvonalat és a 26 megállót, 17 kereszteződést és 19 gyalogosátkelőt. Az elektromos vezetékeket is lecserélnék, valamint parkosított szakaszokat is kialakítanának. A munkálatok miatt forgalomkorlátozásra is számítani kell.

A főpolgármester a héten találkozott Érsek Árpád közlekedésügyi miniszterrel és tájékoztatta a vasúti összeköttetések tervezett fejlesztéséről. A magisztrátus közleménye szerint a tárca támogatja a javaslatot. Nesrovnal tárgyalt a Pozsonyi Közlekedési Vállalat képviselőivel a tömegközlekedés komfortjának javításáról, amivel elősegíthetnék, hogy vonzóbb legyen a tömegközlekedés az utasok számára. „Tavaly 15 új villamost vettünk, idén 90 új autóbusz és 18 elektromos busz érkezik. Felújítunk 27 kilométernyi utat, összesen 9 kilométer hosszú járdaszakaszt, új elektromos információs táblákat helyezünk ki és lehetővé tesszük a kártyás fizetést a jegykiadó automatáknál” – sorolta a fejlesztéseket a főpolgármester. A Hidegkút–Károlyfalu villamosvonalon tervezett modernizáció mellett elkezdik a ligetfalui vonal bővítését. (béva)

Önnek ajánljuk

Ellenzéki egyeztetés: még külön utakon

A Hyundai Kona Chilli egy szeretni való apróság

Sokszor lehet újrakezdeni az életet, de befejezni csak egyszer

Nehéznek nevezte házassága első évét Meghan hercegnő

Vádat emeltek Marián Kočner és három további személy ellen a Kuciak-gyilkosság kapcsán

Botrány a magyar parlamentben: megzavarták Orbán Viktor beszédét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!