Esték a levéltárban

Esték a levéltárban - SA
VÁGSELLYE |

Vágsellye és környéke történelméből címmel tartanak előadást a vágsellyei levéltárban 2023. november 24-én 17 órától, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket. Az intézmény szeretné újra elindítani a korábban nagy sikerrel szervezett Esték a levéltárban rendezvénysorozatát.

A vágsellyei reneszánsz kastélyban működő Nagyszombati Állami Levéltár Galántai Fióklevéltára szeretettel várja az érdeklődőket Esték a levéltárban című rendezvényének Vágsellye és környéke történelméből című előadására 2023. november 24-én 17 órára. Szekeres Kovács Judit, az intézmény vezetője arról tájékoztatott, hogy szeretnék újraindítani a korábban közkedvelt, rendszeresen tartott előadásokat, amelyek célja, hogy becsalogassa a levéltárba a helyi és környékbeli lakosokat. Mint mondta, a szakmabelieknek rendszeresen szerveznek konferenciát, az Esték a levéltárban viszont azoknak szól, akiket érdekel a helytörténet, de nem szakemberei ennek a területnek.

„Tulajdonképpen két, nagyjából félórás előadás lesz pénteken. Az egyik a városban és a környéken valamikor tevékenykedő bábaasszonyok, szülésznők történetét mutatja be, a másik az egykori vágsellyei kórház első osztályvezető főorvosairól szól, majd kötetlen beszélgetéssel szeretnénk folytatni az estét”

fogalmazott. Amennyiben lesz rá igény, a jelenlévőket szívesen körbevezetik a levéltárban jelenleg látható Ép testben ép lélek című kiállításon.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?