Elsők a kerékpáros közlekedésben

Sisa Szokolová
Nagyszombat/Galánta |

Korábban helyi aktivistaként, manapság a megye kerékpáros koordinátoraként dolgozik Sisa Szokolová, hogy népszerűsítse a biciklizést. Nemcsak ő, hanem a munkaadója is díjat kapott tevékenysége elismeréséért.

A Nagyszombat megyei önkormányzat első helyezést ért el az Európai Mobilitási Hét 2022 országos versenyén, az aktív megyék kategóriájában. A díjat a héten vette át Silvia Szokolová, a megye kerékpáros koordinátora, aki a fenntartható közlekedés szlovákiai fejlesztéséhez való aktív és hosszú távú hozzájárulásáért szintén díjat kapott. „Hosszú ideje dolgozunk a fenntartható közlekedési módok fejlesztésén és népszerűsítésén Nagyszombat megyében, nem csak az Európai Mobilitási Hét idején. Örülök, hogy sikeresen szerepeltünk az országos versenyen. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy folytassuk a tevékenységeket, amelyeknek köszönhetően közvetve javítjuk a környezet minőségét és a lakosok életminőségét” – fejtette ki Sisa Szokolová. Lapunknak elmondta, a Galánta Helyi Akciócsoport Polgári Társulás vezetőjeként évek óta dolgozik azon, hogy minél több figyelmet kapjon a kerékpáros közlekedés Galántán és környékén. Több kerékpárút megépítését szorgalmazta, Galántán, majd Taksonyon többször szervezte meg a Kerékpárral a munkába versenyt és az Európai Mobilitási Hetet, 2019-ben pedig országos kerékpáros konferenciát rendezett Galántán. A társulás jóvoltából a város több pontján helyeztek el biciklis szerelőállványokat, a galántai szociális otthon lakói az ő szervezésében kaptak tricikliket. „Jelenleg a megyei önkormányzatnál dolgozom kerékpáros koordinátorként, ahol Őszi iskola néven az országban egyedülálló, négy részes programsorozatot szerveztem, amely a közigazgatásban dolgozó alkalmazottaknak szóló képzés a kerékpáros közlekedésről. Úgy vélem, ez a téma nagyon elhanyagolt, több figyelmet érdemel. A gyalogosok és a kerékpárosok ugyanolyan résztvevői a közúti közlekedésnek, mint az autósok, megérdemlik, hogy kényelmesen és biztonságosan tudjanak közlekedni” – hangsúlyozta a díjazott, aki mindent megtesz azért, hogy motiválja kollégáit, hogy részt vegyenek a felvilágosító tevékenységekben. Az idei Kerékpárral a munkába versenybe a Nagyszombat megyei hivatal, valamint a megye Közúti Közigazgatási és Karbantartási Központjának 116 alkalmazottja csatlakozott. Nagyszombat megye 2018-tól kilenc, kerékpárút kiépítéséről szóló projektet valósított meg, több mint 600 kilométernyi biciklis turistautat jelölt ki és több mint 400 kilométernyit újított fel. Ezen kívül számos olyan szolgáltatást nyújt, amelyek a kerékpáros közlekedést segítik és népszerűsítik.

S. Szokolová
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?