Elkezdődött az átszálló csomópont átépítése Losoncon

Losonc
Losonc |

A csaknem 435 ezer eurónyi vissza nem térítendő támogatásból jelentősen átalakítják a vasútállomás teret: többek között kibővítésre kerül az autóbuszmegálló és felújítják a P+R parkolót is.

A munkálatok a napokban kezdődtek el, így a losonci vasútállomás tágabb környéke egy újabb fejlesztési fázison eshet át. A város számára különösen előnyös, hogy az Integrált Regionális Operatív Programon keresztül jutottak hozzá a vissza nem térítendő és nem kevés pénzbeli támogatáshoz, így azzal nem az önkormányzati költségvetést kell terhelniük. A fejlesztés fő célja a teljes átszálló csomópont átépítése a buszmegálló kibővítésével, valamint a P+R parkoló felújításával, nem mellőzve a kerékpártárolókat sem. Az eddigi körforgalom helyén új, asszimetrikus alakú zöldterületet, valamint szokványos, T-alakú kereszteződést hoznak létre.

A projekt ezzel hozzájárul a hosszútávon fenntartható fejlődéshez és mobilitáshoz, valamint a város szolgáltatásaihoz való jobb hozzáféréshez is“ – közölte az önkormányzat. Koncepcionálisan és a pályázati kiíráshoz igazodva az a fő cél, hogy csökkentsék a városközpont forgalmi leterheltségét. Ezt úgy kívánják elérni, hogy a településközi, ill. a városi buszközlekedést, a parkolási lehetőségeket és a kerékpáros infrastruktúrát az eddigiekhez képest szervesebben kötik össze, így csökkentve a személygépkocsik okozta forgalmi terhelés mértékét.

A munkálatokat még az idén be fogják fejezni. A terület további fejlesztésével is számolnak majd a jövőben. Ez azt jelenti, hogy végül egy ún. Állomás előtti teret alakítanának ki, s egyben teljeskörűen felújítanák az ide befutó Nálepka kapitány utcát is, valamint egy újabb P+R parkolót hoznának létre.

Az önkormányzat további, a városi költségvetésen kívüli forrásokból megvalósítható projekteket szeretne megvalósítani, például a Rodinka játszótér és egy környezeti oktatópont kiépítését.

Losonc
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!