Egységes bérleti díj, részben más helyszín

Párkány. Idén október 20. és 23. között rendezik meg a nagy múlttal rendelkező Simon-Júda vásárt. A város új korzója és a közlekedési rend megváltozása miatt részben más helyszínen tartják a vásárt, az új sétálóutcán ugyanis kizárólag kézművesek, iparművészek standjaival, sátraival találkozunk majd.

Párkány. Idén október 20. és 23. között rendezik meg a nagy múlttal rendelkező Simon-Júda vásárt. A város új korzója és a közlekedési rend megváltozása miatt részben más helyszínen tartják a vásárt, az új sétálóutcán ugyanis kizárólag kézművesek, iparművészek standjaival, sátraival találkozunk majd.

Az új korzó területére 120 kézművest várnak – tudtuk meg Sipos Istvántól, a városháza osztályvezetőjétől. Az eddigiekhez képest lényeges változás, hogy a Simon-Júda fő része a Szlovák Takarékpénztártól a Muzsla és Érsekújvár felé terjedő, az Űrhajós utcáig húzódó szakaszon valósul meg, itt lesznek az iparcikkeket, textilt, cipőt kínáló sátrak is, továbbá az Auto Varga előtti parkolón találjuk majd meg a frissítőket, lacipecsenyét kínálókat. A keményítőgyár előtti parkolóban lesz a pódium. A nagy parkolót a Tűzoltó utca felől is megnyitják, s a Vadas fürdő parkolójában lesznek a mutatványosok, körhintások is. A Tűzoltó és a Szent István utcát megnyitják a forgalom előtt, itt nem lehet majd parkolni, továbbá a Mária Valéria hídról a városháza, ill. a Jesenský utca felé terelik a forgalmat, valamint Garamkövesd irányába. Parkolni a fizetős parkolóhelyeken és a Szabadság téri új parkolón lehet majd, továbbá a mellékutcákban. A vásár ideje alatt a tömeg az új, Szabadság téri nyilvános vécét és a piacon található toalettet használhatja, de kihelyeznek 11 mobil WC-t is. Főként az élelmiszert áruló vásárosokat szolgálja majd az Ady utcára kihelyezett mozgó higiéniai állomás. Mint azt az osztályvezető elmondta: a vásáron a standok, sátrak bérleti díja egységesen 100 korona egy személynek egy napra. Egészen a kezdésig, október 20-áig bérelhetők standok. Eddig 190 vállalkozó és árus jelezte részvételét. A Tűzoltó és a Szent István utcában egyébként nem lesznek árusok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?