Régió

Egyes helyeken már elkezdődött az utak helyreállítása Királyhelmecen

Királyhelmec | A város egyes részein már elkezdődött azoknak az utaknak a helyreállítása, melyek burkolatát a csatornázási munkálatok miatt bontották fel.
Leczo Zoltán

2018. szeptember 6. 13:06

Néhány utca új aszfaltréteget kap - A szerző felvétele

A beruházás tavaly év végén kezdődött, a Kelet-szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalat (Východoslovenská vodárenská spoločnosť) a város egész területén kiépíti a csatornahálózatot. A majd 20 millió eurós fejlesztés keretében olyan munkálatokat végeznek el, melyek lehetővé teszik mind a gravitációs rendszerű, mind a kényszeráramoltatású rendszerek működését. Az új csatornahálózatnak nemcsak a csővezetékeit fektetik le, hanem szivattyúkat is beépítenek a rendszerbe, és a közeli szennyviztisztító állomást is bővítik.

 

2018. szeptember 5. 09:14

Javult a biztonság Királyhelmecen

Balogh Csaba, a városi hivatal vezetője lapunknak elmondta, bár a munkálatok még folynak, egyes részeken a kivitelező már megkezdte az utak újraburkolását. A helyreállítás azokban az utcákban kezdődhettek el, ahol a csatornahálózat kiépítése már befejeződött, illetve ahol a leülepedett földréteg is alkalmassá vált az útburkolat cseréjére. Egyes helyeken csak a felbontott sávot aszfaltozzák vissza, ám ahol csak lehet, teljes szélességében új aszfaltréteg kerül az utakra. Ennek eldöntését elsősorban az utca forgalma befolyásolja, másrészt pedig arra is odafigyelnek, hogy az egyébként is rossz állapotban lévő utakon ne csak az eredeti állapotot állítják vissza, hanem valódi felújítás történjen.

Folytatódnak azok a lakossági fórumok is, melyeken Pataky Károly polgármester, Balogh Csaba hivatalvezető, az önkormányzati képviselők, a hivatal munkatársai, valamint  a beruházók részvételével az építkezés helyszínein tájékoztatják a polgárokat a 2019 szeptemberében befejeződő beruházás részleteiről.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?