Régió

Javult a biztonság Királyhelmecen

Királyhelmec | Biztonságosabbá tette a város azt a buszmegállót, melynek közelében néhány hónapja kishíjján tragédia történt. A Fő és a Béke utca kereszteződésében tavasszal a buszmegállóba csapđott egy autó. A szemtanúk elmondása szerint két autó ütközött, az egyik jármű felfutott a szemközti járdára, ahol elütött egy nőt, aki szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.
Leczo Zoltán

2018. szeptember 5. 09:14

- A szerző felvétele

Mivel az eset a húsvéti ünnepek előtt történt, amikor az iskolákban már tanítási szünet volt, a buszmegálló nem volt tele gyerekekkel, mint máskor, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb tragédia. A kereszteződés a város egyik közlekedési gócpontja, de az erre közlekedők sokszor nem tartják be a szabályokat.

Balogh Csaba, a városi hivatal vezetője lapunkat úgy tájékoztatta az eset után, hogy javítani fognak a közlekedés biztonságán ezen a szakaszon. Sokat segíthetne, ha elkészülne az évtizedek óta tervezett, a várost elkerülő út, de ennek megépítésére a kevés az esély. Körforgalom építésére ezen a szakaszon a terep adottsága miatt nincs mód. A Fő utca egyébként a megye kezelésében van, a város nem intézkedhet.  A hivatalvezető tájékoztatása szerint ezért egyszerűbb, ám hatékony megoldást kellett választaniuk. Az aszfaltozást végző céggel megállapodtak, hogy új burkolattal látják el a járdaszakaszt, és korlátokat is felszerelnek, hogy a gyalogosok ne léphessenek ki közvetlenül a kereszteződésbe, és a korlát a tavaszihoz hasonló balesetektől is megvédheti a buszmegállóban várakozókat. Ezeket a változtatásokat viszonylag gyorsan el tudták végezni, mert az itteni földterületek a város tulajdonában vannak. A hivatalvezető úgy tájékoztatott, azért nem a megálló teljes hosszában raktak ki korlátokat, mert az már akadályozná a buszmegálló forgalmát.


            

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?