Régió

Egy másodperccel éjfél után született az első baba

Kassa/Eperjes//Dunaszerdahely | Kassán és Eperjesen két kisfiú, Tőketerebesen egy kislány, Homonnán egy lány ikerpár, Dunaszerdahelyen egy kisfiú az év első újszülöttje.
Németi Róbert

2018. január 1. 17:03

Frissítve
Zuzana Tóthová első gyerekét császármetszéssel segítették a világra az orvosok (Az UNLP felvétele)

Az abaújszinai (Seňa) Simon egy másodperccel éjfél után jött a világra a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) Rastislav utcai klinikáján. Ivana Stašková, a kórház szóvivője lapunknak elmondta, a kisfiú 3100 grammal, 50 centiméterrel született, az édesanya és a baba is egészséges. „Az édesanya császármetszéssel hozta világra, ez az első gyereke” – nyilatkozta a szóvivő.

Az eperjesi Reiman Egyetemi Kórházban egy felsővízközi járásbeli anyuka délelőtt tíz óra után hozta világra kisfiát. „A kis Matias 3870 grammal és 51 centiméterrel látta meg a napvilágot. Mindketten jól vannak” – közölte Renáta Cenková, a kórház szóvivője. 

„A homonnai kórházban hajnali ikerpár született, az egyik kislány 4.12-kor, a másik 4.15-kor. Az ikrek 2930 és 2350 grammal, 49 és 45 centiméterrel jöttek a világra. Az újszülöttek és az édesanyjuk is jól van” – nyilatkozta Tomáš Kráľ, a Svet zdravia szóvivője. 

A dunaszerdahelyi kórházban 0.24-kor jött a világra az év első újszülöttje, a patasi anyuka a Zalán nevet adta a kisfiúnak. A galántai kórházban ma délután 15.10-ig kellett várni az első kisbabára: a kislány neve Saskia, három és fél kilóval született.
 

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?