Régió

Csőtörés tartotta sakkban a párkányiakat

Párkány | Tegnap víz nélkül maradt több párkányi háztartás. Sok helyen reggeltől késő estig ivóvíz helyett sárgásbarna lé folyt a csapokból. Hivatalos tájákoztatást arról, hogy mi történt, a víz elszíneződése jelenthet-e egészségügyi kockázatot és ez az állapot meddig fog tartani, sehol nem lehetett olvasni.
Gulyás Zsuzsanna

2019. február 12. 14:47

Inni vagy nem inni? - ez volt a kérdés (A szerző felvétele)

Szórád Györgytől, az Enerbyt lakáskezelő vállalat igazgatójától megtudtuk, hogy a problémát egy csőtörés okozta, melynek részleteiről a Nyugat-Szlovákiai Vízművek adhat tájékoztatást. Telefonon kerestük meg a vízművek párkányi és érsekújvári központját, ahol megerősítették, hogy valóban eltört egy fővezeték. Azt, hogy pontosan hány háztartás maradt emiatt víz nélkül, nem tudták megmondani. A kérdésre, hogy a víz elszíneződése jelenthet-e egészségügyi kockázatot, azt válaszolták, hogy nincs ok aggodalomra. Közölték, hogy a sárgásbarna színt a csövek faláról leoldódó rozsda okozza. Azt tanácsolták, hogy a háztartások addig folyassák a vizet, amíg újra átlátszó lesz. A kérdésdre, hogy a fogyasztóknak ilyen esetekben jár-e kártérítés, nem válaszoltak. Dudás Ágnestől, a városi hivatal sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a város honlapjára azért nem került fel ezzel kapcsolatos tájékoztatás, mert a vízművektől nem kaptak hivatalos megkeresést és erre vonatkozó kérést.

Hivatalos és pontos információkért telefonon majd e-mailben felvettük a kapcsolatot a Nyugat-Szlovákiai Vízművek nyitrai vezetőségvel is. Szerettük volna megtudni, hogy ilyen esetekben hogyan tájékozatják a lakosokat, hogy Párkányban a csőtörés miatt hány háztartás maradt víz nélkül, hogy valóban veszélytelen-e az ivóvíz sárgásbarna elszíneződésse, hogy mennyi víz folyt el a csőtörés miatt és hogy ki fogja megfizetni, de egyelőre nem érkezett válasz.

csőtörés
A fotó hétfőn, reggel hétkor készült – rengeteg ivóvíz folyt el (Képarchívum)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kuciak-gyilkosság: csak a gyilkos fegyver csöve van meg

Hyballa: „Edzőként a fejlődést kell néznem”

Frissítve

November végéig véget érhet a Kuciak-gyilkosság nyomozása

2,52 ezreléknyi alkohollal a vérében ült volán mögé egy nő Bártfán

Az orvos kesereg a betegnek

„Szemmel tartva“: Díjat indított útjára az Irodalmi Szemle

Legfrissebb galériák
Olvasta már?