Büntetésből állva kellett dolgozniuk a Tesco pénztárosainak Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>Két hétig csak állva dolgozhattak a helyi Tesco hipermarket pénztárosai – az üzlet vezetése ezzel büntette őket, amiértnem voltak eléggé „fürgék és hatékonyak”. A legkevesebb számlát kiadó pénztárosok neve minden nap szégyentáblára került, nagy piros betűkkel, a többiek ösztönzésére és okulására.</p>

A Tescóban a közel két méter magas kasszás fiúk is naphosszat görnyedeztek a pénztárgépnél. „Furcsálltam, hogy állnak, mert ilyet még egy áruházban sem láttam. Aztán meghallottam, amint az egyik pénztáros panaszolja a másiknak, hogy este még a paplan is súlyos neki, annyira fáj a lába” – mesélte az egyik vásárlótól. Miután meggyőződtünk arról, hogy a dunaszerdahelyi Tescóban valóban minden pénztárnál állnak, megpróbáltuk szóra bírni a pénztárosokat, de nem mertek nyilatkozni. Név nélkül az egyik szabadnapos alkalmazottól tudtuk meg, hogy a székeket két hete szedték össze, mert az üzlet vezetői nem bírták nézni, hogy amikor nincs vevő a kasszánál, a pénztárosok tétlenül ülnek. „Azonnal rohannunk kell árut kirakni, polcokat rendezni, közbenmegfigyelni,nem akar-e valaki fizetni. Kevés a pénztáros, ezért a tizenöt kassza közül mindig csak öt-hat működik, ritkán fordul elő, hogy senki sem áll sorban. A napi hétnyolc órát keményen ledolgozzuk, figyelnünk kell a kódokra, emelgetjük az árut, de úgy látszik, nekünk még ahhoz sincs jogunk, hogy megtámasszuk a hátgerincünket” – mondta felháborodottan az egyik pénztáros. Kollégáival együtt heti 27,5 órát dolgozik havi 280-300 euróért, de ha valaki a szégyentáblára kerül, akkor ebből is levonnak. Tiltakozni senki nem mer, mert féltik a munkahelyüket.
Megkérdeztük a Tesco Stores Rt. szóvivőjét, Oľga Hrnčiarovát, tudnak-e a cég vezetői a dunaszerdahelyi áruházban alkalmazott, megalázó módszerekről, esetleg központilag jóváhagytáke azokat? A szóvivő azzal hívott vissza, hogy „sajnálatos félreértés történt a dunaszerdahelyi hipermarket vezetősége és az alkalmazottak között, de már rendezték”. Kérdésünkre, úgy kell ezt érteni, hogy a pénztárosok visszakapták székeiket és nem lesz többé szégyentábla, azt válaszolta, ezentúl „minden pénztáros dönthet, ülve, vagy állva akar-e dolgozni, és a szégyentábla is csak kommunikációs zavar volt”. Tegnap délután már valóban minden pénztárgépnél volt szék.
A pénztárosok azt mondták, senki nem indokolta meg, miért kapták vissza azokat, csak annyit közöltek velük, hogy újra leülhetnek. (vm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?