Biztonságosabb lett a kórház, felújították a balkonokat és a tetőt

A rekonstruált épületek nem csak biztonságosabbá, hanem esztétikailag is elfogadhatóbbá teszik a kórház területét
Kassa |

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) Rastislavova utcai részén lévő épületek tetőszerkezetét rekonstruálták, nem kevesebb mint 3765 négyzetméteres területen. Monika Krišková, a kórház szóvivőjének tájákoztatása szerint a felújítást több mint 210 000 euró értékben az egészségügyi minisztérium támogatásából, valamint a kórház saját forrásaiból fedezeték.

„A felújítással nemcsak a szerkezetek biztonsága, hanem különösen az épületek energetikai értéke nőtt. Fontosnak tartom, hogy az épületek és közvetlen környezetük biztonságát növeltük, ugyanakkor a felújított tetők segítségével csökkenthetjük az egészségügyi helyiségek üzemeltetésének és karbantartásának összköltségét” – tolmácsolta lapunknak Ľuboslav Beňa, a kassai UNLP igazgatójának szavait Krišková, akinek elmondása szerint az XVIII. pavilonban lévő balkonokat is helyreállították és biztonságosabbá tették. Az összességében öt darab erkéllyel párhuzamban a hozzájuk tartozó tetőket is rekonstruálták. A korszerűsítésre több mint 86 000 eurót fordítottak, ehhez hozzátartozik a kerámiacsempék beszerzése is. Az erkélyeket így ismét igénybe vehetik a neurológiai osztály és a toxikológiai klinika fekvőbeteg részlegének betegei, de természetesen az alkalmazottak is.

unlp

Történelmi épületek

A szóvivő által lapunkhoz eljuttatott információk szerint a kormány tavaly év végén úgy döntött, hogy több mint tízmillió eurót juttat a kórházaknak a helyreállítási és alkalmazkodóképességi terv keretében. Így a műemlékvédelem alatt álló pavilion is megújul, amelyben a IV. számú belgyógyászati klinika, a patológiai intézet és a laboratórium található, valamint a sebészeti monoblokk történelmi épületének rekonstrukciójára is sor kerül. A kórház vezetése jelenleg aktívan doglozik a műszaki dokumentáció előkészítésén, hogy a korszerűsítést minél hamarabb megkezdhessék és 2026-ig be tudják fejezni. A történelmi komplexumon belül az UNLP vezetése úgy véli, hogy kilenc másik épület, amelyek szintén nemzeti kulturális műemlékként vannak nyilvántartva, sürgősen ilyen vagy hasonló helyreállításra szorulnak. Ezért több forrásból is igyekszünk megtalálni az ezekhez szükséges támogatásokat” – zárta Krišková.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?