Régió

Bezár a dunaszerdahelyi magán szakközépiskola

Dunaszerdahely | A pedagógusokat elbocsátották, kérdéses a diákok sorsa.
Kiss Bartalos Éva

2017. szeptember 7. 17:20

Az iskolaügyi minisztérium kivette a Vásártéri Magán Szakközépiskolát a középiskolák hálózatából. A jogerős döntés értelmében bezárt az iskola.
Az iskola fenntartója, O. Jolán ellen évekkel ezelőtt költségvetési csalás miatt indult eljárást, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség és a Nagyszombati Kerületi Hivatal is vizsgálta az iskola pénzügyeit. A szaktárca még tavaly döntött arról, hogy törli az iskolát a középiskolák hálózatából, az intézmény fenntartója azonban fellebbezett. „Augusztusban megkaptuk a kerületi bíróság döntését, amely elutasította a keresetet” – tájékoztatta az Új Szót Ivana Skokanová, az iskolaügyi minisztérium szóvivője. A minisztérium adatai szerint tavaly 273 diák kezdte meg a tanévet a magán szakközépiskolában. Andrea Olejníková igazgató lapunknak elmondta, új intézményt alapítanának, amely az egyik városi alapiskola termeiben működne.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"287358","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
 
Az igazgató azt is elmondta, hogy mintegy 40 pedagógus elvesztette a munkáját, és aligha tudnak elhelyezkedni a környéken. A még tanköteles diákok elhelyezéséről a kerületi tanügyi hivatal dönt, a többi diákról az iskola alapítójának kell gondoskodnia. A fenntartó augusztus végén levélben küldött egy listát arról, hol tanulhatnak tovább a diákok. A felsorolt dunaszerdahelyi és diószegi intézmények kínálata azonban nincs összhangban a magán szakközépiskolában oktatott szakokkal, ezután további iskolák kerültek szóba Diószegen, Karván, Párkányban.
 
További részleteket az Új Szó holnap megjelenő számában olvashat.
 
Önnek ajánljuk
sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Máté Eszter

Már szinte alig lehet biomézet előállítani

Érsekújvár

Vágsellyén és Érsekújvárban is emelték az ingatlanadót

Zuzana Čaputová

Čaputová elfogadja Sólymos lemondását

dd

Botrány a Grammy-díjátadó előtt

bugár sólymos

A Híd tiszteletben tartja Sólymos László döntését

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.