Bemutatkoztak a Fitt Mamik Csilizpatason is

A pár éve alapult szépkorú tánccsoport első alkalommal lépett fel idegenben (Forrás: Szabó Júlia)
Csilizpatas |

Megtartotta rendszeres évzáró gyűlését a Csemadok helyi alapszervezete, mely keretében gazdag kultúrműsorral várták a tagokat.

Szombaton tartották a helyi kultúrházban a Csilizpatasi Csemadok Alapszervezetének 2023-as évzáróját, melyhez a közel 150 regisztrált tag közül több mint százan csatlakoztak. A programot kultúrműsorral színesítették, melynek keretében fellépett Szabó Júlia tánccsoportja, akik Csilizradványról jöttek. Modern táncokat adtak elő két csoportban, külön az alsó és a felső tagozatosokkal. Utánuk a medvei Fitt Mamik léptek fel, akik nagyon örültek a felkérésnek, ugyanis ez volt az első fellépésük saját településükön kívül.

„Nagyon szórakoztató volt a műsoruk, egyfajta paródia, mert különböző zeneszövegeket írtak át falusi humorral fűszerezve, amit elő is adtak”

– mondta el Darnai Bálint, a helyi alapszervezet elnöke, aki már 2015 óta tölti be a tisztséget. A program harmadik előadója Morva Dorina volt, aki ugyancsak Medvéről érkezett. Ő akusztikus gitáron játszott és népzenei, illetve modernebb hangzású dalokat énekelt a telt házas kultúrházban.

Szabó Júlia csapata modern táncokat adott elő (Forrás: Szabó Júlia)

Fitt Mamik a színpadon

2021 augusztusában próbáltak együtt először a medvei Fitt Mamik, aki elhatározták, hogy műsoraikkal szeretnék feldobni a falunapokat amellett, hogy ezzel a kellemes kedvteléssel a saját egészségükért is tesznek.

„Említettük Kulacs László, polgármesternek, hogy milyen nehéz fellépőket találni a rendezvényeinkre és ha vannak is, milyen sokba kerülnek. Ha legalább tíz fő összejönne, akkor mi is meg tudnánk tanulni a táncokat, az interneten annyi minden van, lehet ötleteket meríteni”

– emlékezett vissza a kezdetekre Molnár Ildikó, a Fitt Mamik alapítója, aki ugyan ma már nyugdíjas, de jelenleg is nővérként dolgozik. 2021 óta gyarapodtak is, már 12-en vannak és többnyire vicces, humoros szövegű dalokat adnak elő. Az eltelt évek alatt több műsort is színpadra állítottak már, szombaton a „Pityókás mamik” című koreográfiát vitték a közönség elé, ami osztatlan sikert aratott. A faluvezets kérte, hogy karácsonyra, a nyugdíjas napra és március 15-re is készüljenek, azóta rendszeres fellépői ezeknek, idén az Anyák napi program szereplői is lesznek, ahol operettslágereket adnak majd elő.

A Fitt Mamik vicces koreográfiákat, humoros dalokat adnak elő (Forrás: Szabó Júlia)

A közösség aktív tagjai

Két varrónő is táncol a csoportban, akik örömmel segítenek a jelmezek elkészítésében. A falunapokon és a májfa állításokon is gyakran segédkező szépkorú hölgyek heti egy alkalommal próbálnak a régi iskola egyik termében. Nem csak a tárccsoportnak, hanem a közösség aktív tagjai is, akiknek fontos a mozgás és az egészséges életmód is.

„A talált tánckoreográfiákat általában magunkra szabjuk. Vannak köztünk 70 évesek is, akik nem tudnak minden mozdulatot ugyanúgy megcsinálni. Egy ideig magam is kerekesszékben ültem, muszáj mozognom, a tánc pedig erre egy remek alkalom”

– osztotta meg Molnár Ildikó.

A helyi Csemadok alapszervezetének közel 150 tagja van (Forrás: Szabó Júlia)

Újra a régi kerékvágásban

Az alapszervezet tíztagú vezetősége szeretné, ha az idei év is tele lenne izgalmas programokkal.

„Azt hiszem, hogy visszatértünk a régi kerékvágásba, még a koronavírus előtti helyzetbe. Ha minden sikerül és semmi nem fog gátolni, akkor ugyanolyan lendülettel és elszántsággal és ugyanolyan aktívan fogunk működni, mint a lezárások előtt működtünk”

– árulta el lapunknak Darnai Bálint, aki a mindennapokban a csallóközcsütörtöki alapiskola lelkes pedagógusa. Jelenlegi tagjai között ugyan vannak fiatalok, de számuk csekélyebb, ezért is igyekeznek olyan programokat, műsorokat szervezni, melyekkel őket szólítanák meg.

A hagyományos évzáró gyűlés programja terv szerint zajlott, ismertették a tagokkal a 2024-es jövőbeni terveket, most vasárnap pedig színházi előadásra készülnek, a Görbe Tükör színtársulat érkezik Csilizpatasra egy vígjátékkal, mely délután fél 4 órakor kezdődik majd.

Az évzáró gyűlésen több mint száz tag vett részt (Forrás: Szabó Júlia)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?