Régió

Az ünnepek közt törtek be a bátorkeszi katolikus templomba

Bátorkeszi | Ismeretlen tettesek betörtek a helyi katolikus templomba karácsony és újév között. A tolvajok két ajtót betörve jutottak be a templomba, ahonnan elvitték a hangosító berendezést, az erősítőket, a keverőpultot és kitépték a falból mind a négy perselyt, amelybe az adományokat gyűjtötték. Ezenkívül feltörték az oltár hátsó borítását, de ott semmilyen pénzzé tehető értéket nem találtak.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. január 8. 14:07

- Képarchívum, illusztráció

Csomor Gyula plébános pontosan nem tudta megmondani, mekkora kár keletkezett, mivel a perselyeket az ünnepek alatt nem ürítették, vagyis nem lehet tudni, mennyi pénz volt bennük. Egy persely ára azonban 200 euró, vagyis ha pótolni szeretnék mind a négyet, az 800 euróba fog kerülni. Ezenkívül meg kell javítani a megsérült ajtókat is. A rendőrség lopás és rongálás ügyében indított nyomozást, a becsült kár meghaladja az 1800 eurót.

A katolikus plébániának a károk enyhítésében a helyi református gyülekezet is segítő kezet nyújtott. Január 6-án, vasárnap a Kor-Zár együttes és Korpás Éva adott újévi jótékonysági koncertet a református templomban, amelynek bevételét a katolikus templom javára ajánlotta fel a gyülekezet. „Krisztusban egyek vagyunk, ezért is méltó, hogy osztozzunk egymás örömében, de bánatában is – mondta lapunknak Czinke Zsolt bátorkeszi lelkipásztor. – Községünkben jó a viszony a két felekezet között, sok a vegyes házasság, és úgy gondoltuk, méltó, hogy ilyen módon is kifejezzünk együttérzésünket.” Czinke Zsolt elárulta, az adományt a január 20 és 27. közt zajló Ökumenikus Imahét alkalmából tartandó közös istentiszteleten adják át a katolikus plébániának; azt egyelőre nem tudta megmondani, mekkora összeg gyűlt össze a koncert során. (joj, vkm)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico kitért a kínos kérdések elől

Alkotmánybíró-jelöltek: ezt mondta Drgoňec, Duditš, Dulak, Duľa, Ďuriš és Fiačan a meghallgatáson

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Több vizet a Bodrogközbe

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?