Az egész világon olvassák a természetvédők honlapját

Köbölkút |

<p>Egy év alatt a világ 34 országából 5500-an nézték meg a köbölkúti természetvédők új honlapját.</p>

A www.rangers.sk oldal öt nyelven (szlovákul, magyarul, németül, angolul és franciául) olvasható. A társulás elnöke szerint a felújított és kibővített tartalom mellett elsősorban a többnyelvűségnek köszönhetően ugrott meg a látogatók száma.
„Tavaly januártól egy teljesen új, tartalmilag és formailag is sokszínűbb oldalt olvashattak, akik megkeresték honlapunkat. Úgy tűnik, sikerült elérni kitűzött célunkat. A nyelvi választék bővítésével szerettük volna elérni, hogy ne csak egy szűk réteghez jussanak el az információk. Az egész világ tudomására akarjuk hozni, milyen páratlan természeti kincseket rejt a Párizsi mocsarak környéke” – mondta Matej Medveď, a köbölkúti természetvédők elnöke.
A www.rangers.sk oldalnak nemcsak az európai országok (pl. Hollandia, Dánia, Svédország, Spanyolország), hanem Indonéziából, Nigériából és Egyiptomból is vannak olvasói. „A fordítás egyelőre nem tökéletes. Baráti alapon működik, hivatalos fordítót nem tudunk alkalmazni” – jegyezte meg Matej Medveď.
Az önkéntes természetvédők télen sem pihennek. A munkájukhoz szükséges gépek szervizelése mellett előadásokat tartanak a környék iskoláiban. „Emellett szponzorokat keresünk táborainkhoz. Idén 16. alkalommal rendezzük meg hagyományos ornitológiai táborunkat, de szeretnénk csapatépítő tréningeket és táborokat is szervezni – kizárólag felnőtteknek. Tavaly a párkányi gyermekotthon lakóinak is szerettünk volna tábort szervezni, de fő támogatónk az utolsó pillanatban visszalépett, így az ötlet meghiúsult. Bízom benne, hogy idén sikerül kárpótolnunk a gyerekeket” – fogalmazott a köbölkúti természetvédők egyesületének elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?