Régió

Az állatkínzás ellen tüntettek Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely | Az állatkínzás ellen tüntettek civil aktivisták a városi szabadidőparkban felállított Aleš cirkuszi sátor bejárata előtt szombaton délután.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 16. 15:32

„Téged is korbáccsal neveltek?” – kérdezték civil aktivisták a cseh Aleš cirkusz vezetését és idomárait - A szerző felvétele

Közvetlenül a délutáni előadás kezdete előtt mintegy 50 tüntető vonult fel transzparensekkel és megafonokkal. Arra kérték a pénztár előtt sorban állókat, ne támogassák jegyvásárlással a cirkusz előadásait, mert az állatok idomítása állatkínzásnak minősül. Ezt bizonyítandó színes fényképes szórólapokat is osztottak a sorban állóknak és az arra járóknak. A cseh cirkusz igazgatójának egy korábbi nyilatkozatára, mely szerint az állatokat szinte családtagként kezelik, azt üzenték, vajon a családtagjait is ketrecben tartja-e. Közleményt is felolvastak az állatokkal való kegyetlen bánásmódról. Akadt egynéhány szülő, aki megpróbálta elmagyarázni a gyerekének, miért nem jó, hogy vadon élő állatok szerepelnek a cirkuszi porondon. A cirkusz vezetői riasztották a városi rendőrséget is, de a rendőrök csak azt ellenőrizték, van-e engedélyük a tüntetőknek. Atrocitás nem történt, röviddel azután, hogy elkezdődött az előadás, elvonultak a tüntetők.(sk)

2018. április 28. 08:34

Az állatkínzást szinte egyáltalán nem büntetik Szlovákiában
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?