Régió

Átadták a felújított komáromi Ráczkertet

Komárom | Sok év után újra a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja a víztorony melletti felújított Ráczkert. Az önkormányzat rendbe rakatta, új tornaeszközökkel, padokkal és szemétkosarakkal szereltette fel a kertet, a beruházás értéke 50 ezer euró, a költségek nagy részét a város állta.
TASR

2019. július 8. 10:19

„Az volt a cél, hogy kellemes pihenőzónává alakítsuk a víztorony környékét” – mondta Keszegh Béla polgármester.

A 28 méter magas víztorony a város meghatározó épülete. 1902-ben épült. „A felújítás részeként megvilágítást kapott a víztorony, és biztonsági kamerákat is felszereltünk. A napokban befejeződött a pihenőparkba vezető járda felújítása is” – mondta Keszegh.

A Ráczkertnek nevezett rózsakert valamikor a komáromi futballt szolgálta, innen indult 119 évvel ezelőtt a sportág története, ezért emléktáblát helyeztek el a parkban. Játszott itt a Ferencváros, a budapesti MTK, de a bécsi futballcsapat is. A víztorony modern romantikus stílusban épült, a tartány űrtartalma 500 köbméter. Ez a legrégibb ilyen víztorony Nyugat-Szlovákiában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?