Régió

Anonymus-utánpótlás

Megtartotta első próbáját az alapiskolásokból alakult új citerazenekar, amely annyira új, hogy még neve sincs. A helyi Csemadokban 1993 óta működik az Anonymus citerazenekar, de létszáma olyan mértékben megcsappant, hogy gondolkodni kezdtek az utánpótláson. Értesítést küldtek a helyi alapiskola 5., 6. és 7.
ÚJ SZÓ ONLINE

2001. október 1. 08:00

Tarics Lőrincz Margit

Megtartotta első próbáját az alapiskolásokból alakult új citerazenekar, amely annyira új, hogy még neve sincs. A helyi Csemadokban 1993 óta működik az Anonymus citerazenekar, de létszáma olyan mértékben megcsappant, hogy gondolkodni kezdtek az utánpótláson. Értesítést küldtek a helyi alapiskola 5., 6. és 7. osztályos tanulói szüleinek, és ennek alapján 18 érdeklődő vett részt múlt csütörtökön a községi hivatalban megtartott megbeszélésen. A találkozón ott volt Vígh Sándor, a diószegi citerások vezetője, aki a vízkeletieknek eddig is szakmai segítséget nyújtott, valamint Machata Renáta, az Anonymus prímása, akik a nagy csoporttal bemutattak két csokorra való darabot, kedvcsinálónak. Az első próbára 19 gyerek jött el, ők ezentúl minden csütörtökön próbálnak. Szerencsére citera jut mindenkinek, mivel az Anonymus új citerákat kapott, a régieket át tudják adni a kicsiknek, valamint a szomszédos hidaskürti alapiskolából is kaptak kölcsön hangszereket. Pék Éva, a Csemadok-elnök úgy tervezi, hogy az ifjú citerások három hónap múlva, a Csemadok helyi szervezetének évzáró taggyűlésén léphetnének először közönség elé. (gl)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
fogamzásgátló

A nőgyógyász javasol, a nő dönt

Marta Matyasová

Amíg élek, játszani fogok

adventi vásár

Szóval kirándulna Magyarországra? Ezek az árak a győri adventi vásáron - euróban

omikron dél-afrika

WHO: Még nyitva maradhatnak az országhatárok!

gabr

Ezekben a kerületekben figyelmeztetést a meteorológusok a jegesedés miatt!

pixabay

Ez a 2021-es év szava a  Merriam-Webster cég szerint…

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.