Régió

Adventi programok Párkányban és Esztergomban

Párkány/Esztergom | Számos családi program és koncert várja mától az érdeklődőket az adventi várakozás jegyében Párkányban és Esztergomban.
Gulyás Zsuzsanna

2018. december 2. 10:05

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

Esztergomban szombatonként 17 órakor a Széchenyi téren, Párkányban vasárnaponként 16 órakor a Sétáló utcán kezdődik a közös gyertyagyújtás. Mindkét városban kulturális műsorok és koncertek kísérik az eseményt. Az első adventi gyertya meggyújtását Esztergomban ma 20 órakor Takács Nicolas koncertje követi, vasárnap 18 órakor Horányi Juli ad koncertet. Párkányban a Csemadok Szivárvány énekkarának előadása kíséri a gyertyagyújtást. A második adventi gyertya meggyújtását december 7-én (péntek) Esztergomban 20 órakor Varga Miklós koncertje előzi meg, és szombaton 19 órakor Tabáni István koncertje követi. Vasárnap Esztergomban 20 órakor Neoton-slágerek csendülnek fel. Párkányban a Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola Katedra kórusa közreműködik a gyertyagyújtásnál. Advent harmadik vasárnapját megelőzően Esztergomban december 14-én (péntek) 20 órakor Peter Šrámek énekel. Szombaton Cserháti-dalok kísérik a gyertyagyújtást, majd vasárnap 18 órakor Radics Gigi ad koncertet. Párkányban a Vox Solaris kórus közreműködik a gyertyagyújtásnál. Advent utolsó vasárnapja előtt, december 21-én (péntek) Esztergomban 20 órakor Pál Dénes koncertezik. Szombaton 20 órakor Csengeri Attila, vasárnap 18 órakor Gregor Bernadett énekel. Párkányban a Szent Cecília egyházi kórus előadása kíséri a gyertyagyújtást.

Esztergomban a Széchenyi téren egész hónapban ingyenes korcsolyapálya is várja az érdeklődőket. Párkányban december 16-án karácsonyi vásárt tartanak, ahol a városi könyvtár könyvvásárral, a városi hivatal káposztalevessel várja a látogatókat. A párkányi művelődési központ adventi kínálatából nem hiányozhatnak a helyi kórusok és a művészeti alapiskolák karácsonyi koncertjei. December 10-én (hétfő) 18 órakor a Szivárvány énekkar, december 14-én (péntek) 18 órakor a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola, december 15-én (szombat) 16 órakor a Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola várja műsorával az érdeklődőket.

2018. december 1. 15:35

Karácsonyi vásár Dunaszerdahelyen
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?