Régió

A vezetés elsősorban példa – Új cserkészvezetőkkel bővül az SZMCS

Palást | Július 18-28. között ismét cserkészek vették birtokba a lévai járásbeli Palást községhez közeli Olvár-völgyet.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. július 25. 17:31

A vezetőképző táborokban és a mellettük működő segítő táborokban idén közel 200-an vesznek részt, azért, hogy a 11 nap elteltével újabb önkéntes vezetőkkel gyarapodhassanak a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség csapatai a magyarlakta területeken Pozsonypüspökitől kezdve egészen Királyhelmecig.
 
A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség idén két vezetőképző tábort hirdetett meg: segédőrsvezető-képzőt és őrsvezetőképzőt. A 13-15 éves korosztálynak szóló segédőrsvezető-képző táborban 41 cserkész igyekszik elsajátítani a gyakorlati cserkésztudást, amelyekkel a tőlük idősebb cserkészvezetők munkáját tudják majd segíteni csapatukban. A cserkészet és a cserkészcsapat egyik legfontosabb alapja a kisközösség – az őrs. Ahhoz, hogy minden őrs megfelelően tudjon működni, elengedhetetlen a képzett őrsvezető. Az őrsvezető-képző táborban jelenleg 28 fiatal ismerkedik az SZMCS nevelési módszerével, a gyermeklélektannal, a cserkészmódszertannal, hogy a táborból hazatérve önálló, gondolkodó, tettre kész fiatalokból álló őrsöket vezethessenek.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"240602","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"328","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
 
Az Olvár-völgyben pedig egy harmadik – nemzetközi – vezetőképző tábor is zajlik. A segédtiszt-képző tábort idén is az SZMCS segítségével valósítja meg a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma. Ebből a táborból kerülnek ki azok a fiatal felnőtt vezetők, akikre a cserkészcsapatok vezetése vár. 
A vezetőképző táborok mellett működő segítő tábor (SETA) 15 fős csapata látja el a táborozó fiatalok élelmezését, egészségügyi ellátását valamint a táborhely logisztikáját. A táborok mellett egy kiscserkésztábor és egy cserkésztábor is megvalósul a képzés időpontjában. A két tábor lehetőséget ad a vezetőjelölteknek, hogy a táborban elhangzottakat rögtön ki is próbálhassák, és tapasztalatot gyűjthessenek a cserkészmunkához, a tőlük fiatalabbakkal való foglalkozáshoz. 
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"240603","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"310"}}]]
 
„A cserkészmozgalom önkéntes szervezet, és nem létezhetne azok nélkül a fiatalok nélkül, akik hajlandóak idejüket és erejüket szánni arra, hogy programot szervezzenek a gyerekeknek. Hogy ezt valóban minőségien végezhessék, tudatosítaniuk kell, hogy a vezetés elsősorban példa, és a tábor után minden elvégzett munkájukért felelősséggel tartoznak. Vezetőképző táboraink erre kiváló lehetőséget nyújtanak. Ha nincs felelős vezető, a cserkészcsapat sem tud működni, ezért külön öröm számunkra, hogy több alakuló cserkészcsapatból is érkeztek jelöltek, és szeptembertől ismét újult erővel indulhat a cserkészév a Felvidéken” – mondta Gál Erik, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség elnöke. (szmcs-p)
 
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Igor Matovič Richard Sulík

Kezdetét vette a kormány leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülés

Varga Ildikó felvétele

Érsekújvári összefogás a magyar alapiskoláért

Richard Sulík Eduard Heger Boris Kollár

76 szavazatra van szükség a kormány leváltásához

Richard Sulík

Sulík: A kormány leváltása után elképzelhető annak átalakítása

néni k

Hátulról támadt 79 éves áldozatára a 22 éves rabló

d

Felemeltette a fizetését a polgármester, majd a lakosok adóinak növelését javasolta

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.