A vezetés elsősorban példa – Új cserkészvezetőkkel bővül az SZMCS

Palást |

<p>Július 18-28. között ismét cserkészek vették birtokba a lévai járásbeli Palást községhez közeli Olvár-völgyet.&nbsp;</p>

A vezetőképző táborokban és a mellettük működő segítő táborokban idén közel 200-an vesznek részt, azért, hogy a 11 nap elteltével újabb önkéntes vezetőkkel gyarapodhassanak a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség csapatai a magyarlakta területeken Pozsonypüspökitől kezdve egészen Királyhelmecig. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség idén két vezetőképző tábort hirdetett meg: segédőrsvezető-képzőt és őrsvezetőképzőt. A 13-15 éves korosztálynak szóló segédőrsvezető-képző táborban 41 cserkész igyekszik elsajátítani a gyakorlati cserkésztudást, amelyekkel a tőlük idősebb cserkészvezetők munkáját tudják majd segíteni csapatukban. A cserkészet és a cserkészcsapat egyik legfontosabb alapja a kisközösség – az őrs. Ahhoz, hogy minden őrs megfelelően tudjon működni, elengedhetetlen a képzett őrsvezető. Az őrsvezető-képző táborban jelenleg 28 fiatal ismerkedik az SZMCS nevelési módszerével, a gyermeklélektannal, a cserkészmódszertannal, hogy a táborból hazatérve önálló, gondolkodó, tettre kész fiatalokból álló őrsöket vezethessenek. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"240602","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"328","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Az Olvár-völgyben pedig egy harmadik – nemzetközi – vezetőképző tábor is zajlik. A segédtiszt-képző tábort idén is az SZMCS segítségével valósítja meg a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma. Ebből a táborból kerülnek ki azok a fiatal felnőtt vezetők, akikre a cserkészcsapatok vezetése vár. A vezetőképző táborok mellett működő segítő tábor (SETA) 15 fős csapata látja el a táborozó fiatalok élelmezését, egészségügyi ellátását valamint a táborhely logisztikáját. A táborok mellett egy kiscserkésztábor és egy cserkésztábor is megvalósul a képzés időpontjában. A két tábor lehetőséget ad a vezetőjelölteknek, hogy a táborban elhangzottakat rögtön ki is próbálhassák, és tapasztalatot gyűjthessenek a cserkészmunkához, a tőlük fiatalabbakkal való foglalkozáshoz.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"240603","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"310"}}]] „A cserkészmozgalom önkéntes szervezet, és nem létezhetne azok nélkül a fiatalok nélkül, akik hajlandóak idejüket és erejüket szánni arra, hogy programot szervezzenek a gyerekeknek. Hogy ezt valóban minőségien végezhessék, tudatosítaniuk kell, hogy a vezetés elsősorban példa, és a tábor után minden elvégzett munkájukért felelősséggel tartoznak. Vezetőképző táboraink erre kiváló lehetőséget nyújtanak. Ha nincs felelős vezető, a cserkészcsapat sem tud működni, ezért külön öröm számunkra, hogy több alakuló cserkészcsapatból is érkeztek jelöltek, és szeptembertől ismét újult erővel indulhat a cserkészév a Felvidéken” – mondta Gál Erik, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség elnöke. (szmcs-p) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?