A tervek szerint halad a vízvezeték-karbantartás Galántán

GA-vízvezeték-javítás
GALÁNTA |

Problémamentesen, az előzetes ütemterv szerint halad a vízvezeték-karbantartás Galántán. A lakosok is türelmesek és együttműködnek a vízművek szakembereivel.

Komolyabb bonyodalmak nélkül, a terv szerint halad a vízvezeték-karbantartás és -javítás Galántán. Az alkatrészek, zárófejek, csapok cseréjét július 10-re időzítette a Nyugat – Szlovákiai Vízművek. A javításra azért volt szükség, mert a vezeték egyes részei elöregedtek, elhasználódtak, illetve több helyen új csapokat szereltek fel, hogy egy esetleges csőtöréskor egyszerűbb legyen a hibaelhárítás. Mária Kilácskóovától, Galánta város szóvivőjétől megtudtuk, hétfőn sikerült elvégezni a tervezett munkát.

„Minden az egy hónappal ezelőtt közzétett ütemterv alapján halad. Mivel a szakemberek előre felmérték a helyzetet, nem érte őket semmilyen meglepetés vagy nem várt probléma. Hétfő este ugyan másfél-kétórás késéssel fejezték be a munkát, de ez a késés a délutáni zivatar miatt keletkezett. Elkezdték a vezetékek, csapok átöblítését is, de mivel nagy területről van szó, nem lehetett az egész városban egyszerre újraindítani a vizet, ezért voltak helyek, ahol a jelzett 20 óra helyett csak 22 óra körül volt újra víz. Kedden már több lakótelepen és Taksonyon is tiszta víz folyt, annak ellenére, hogy a vízművek alkalmazottai azt feltételezték, hogy szennyezett lesz a víz”

– fogalmazott a szóvivő. Elmondta azt is, hogy kedden még nyolc utcában lesz elzárva a víz. A lakosok részéről sem a városi hivatal, sem a Nyugat – Szlovákiai Vízművek munkatársai nem tapasztaltak elégedetlenkedést.

„Hétfőn éjfélig folyamatosan tájékoztattuk a lakosságot a fejleményekről. A város közösségi oldalán, illetve a megadott telefonszámokon tőlük is kaptunk visszajelzést arról, hogy folyik-e már a víz, illetve milyen minőségű. Többször felmerült a kérdés, hogy megnyithatják-e a háztartásokban a főcsapot, de mindenki megkapta a választ a kérdéseire vagy a vízművek, vagy a városi hivatal munkatársaitól, vagy a társasházak gondnokaitól”

– egészítette ki Mária Kilácskóová. Szavai szerint a városban elhelyezett 12 ivóvizes tartály körül sem volt gond. A városi és az állami rendőrség parancsnoka is arról értesítette a városi hivatalt, hogy a hatóságok többször ellenőrizték a ciszternás kocsikat és az artézi kutakat, de minden a legnagyobb rendben volt. A vízleállás előtt, vasárnap a Nyugat – Szlovákiai Vízművek nagymértékű vízfogyasztást regisztrált az egész városban, ami miatt a víz szintje nagyjából egy métert csökkent a víztartályban, ezért zavaros lett a víz. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a ciszternákból nagyon kevés vizet visznek a lakosok, tehát nyilvánvaló, hogy felkészültek és tartalékoltak vizet erre a néhány napra.

A szóvivő megismételte, a víz minőségét folyamatosan ellenőrzi a regionális közegészségügyi hivatal és addig, amíg nem nyilvánítja ivóvíznek, csak használati vízként szabad felhasználni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?