Szexuálisan zaklatott a tanár egy 11 éves diákot? – megdöbbentő eset egy szlovákiai alapiskolából

zakladna-skola-ucitelka-zahorie-borsky-mikulas-obtazovanie-trestne-oznamenie-riaditel-skoly-m-mihal-zvrhle-spravy.jpg

Búrszentmiklós (Borský Mikuláš – Szenicei járás) község általános iskolájának egyik tanára ellen feljelentést tettek egy 11 éves diák zaklatása miatt. Mi az igazság?

Rengeteg kérdés merül fel az üggyel kapcsolatban, melyekre nem kaphatunk választ, míg az illetékes hatóságok ki nem vizsgálták az esetet. Az egész azzal kezdődött, hogy a szülők 2023 decemberében gyanús üzeneteket találtak a kislány telefonján.

A tanárnő szeptember környékén kereste fel először. Félt beszélni róla, de már korábban is észrevettem a változásokat a lányom viselkedésében: nem akart iskolába menni, és sokszor fájt a feje

– mondta a lány édesanyja.

A szülők már októberben is találtak furcsa üzeneteket a lány telefonján: "Azt írta neki, hogy szép alakja van. Figyelmeztettem, hogy ne írjon neki ilyeneket, mire a tanárnő azt válaszolta, hogy ő csak korrepetálja a lányomat. De ez nem korrepetálás volt."

Az események hirtelen indultak be, miután egy diák által egy állítólagos korrepetáláson felvett videó felkerült az internetre. 

Mire elkezdtünk volna foglalkozni a dologgal, valaki már megtette a feljelentést. A nyomozó több száz hasonló üzenetet talált, ezért mi is feljelentést tettünk. Végig sem tudtam olvasni azokat a beszélgetéseket

– mondta a rémült nő. 

"Egy kollégája szerint a tanárnő többször félrehívta őt, hogy kötszert vagy sebtapaszt tegyen a térdeire. A lányom bevallotta, hogy ilyenkor meg kellett ölelnie, és puszit is kellett adnia neki. Más nem történt." – tette hozzá. Ez állítólag az iskola mosdójában, vagy a tornateremben történt.

A tanuló édesanyja először nem akarta elhinni, hogy a tanárnő képes lenne ilyesmire:

"Megkérdeztem a lányomat, hogy csak kitalálta-e a dolgokat, mire ő sírva fakadt, hogy nem hiszek neki.”

Éppen ezért ez ügyben nem vették fel korábban a kapcsolatot az iskolával – az ünnepek előtt kezdtek kiderülni a dolgok, és az édesanya nem akart felesleges felhajtást. A tanácstalan anya most a rendőrségtől várja a segítséget, a kislány pedig pszichológus és más szakemberek felügyelete alatt áll. 

Még mindig rosszul alszik. Azt mondja, arról szólnak a rémálmai, hogy tanár lesz

– árulta el az édesanya. 

zakladna-skola-ucitelka-zahorie-borsky-mikulas-obtazovanie-trestne-oznamenie-riaditel-skoly-m-mihal-zvrhle-spravy.jpg

A szülők már próbálták oldani az ügyet az iskola bevonása nélkül, pedig mi értük és a gyerekekért vagyunk. Azt mondták, nem akartak karácsony előtt terhelni bennünket

– mondta az igazgató, Miroslav Mihál, akit valósággal sokkolt az eset. Ő is türelmetlenül várja a vizsgálat eredményét.

A gyanúba keveredett tanárnő azt állítja, hogy az egész csak egy átverés. Szeptemberben vette fel őt az iskolába, és ekkor minden kritériumnak megfelelt. 

Még januárban keresett fel engem önszántából, és azt mondta, van egy internetes beszélgetés, ami állítólag közte és egy diák közt zajlott, de nem ő írta, így az nem igazi

– mondta az igazgató. 

Ekkor azonban a rendőrség már foglalkozott az üggyel: "Valójában a diák más gyerekeknek is megmutatta az üzenetváltásokat, és a hatóságok egy névtelen bejelentés alapján kezdtek el foglalkozni az üggyel. Először szabadságra küldtük, később pedig azt mondta, hogy munkaképtelen."

zakladna-skola-ucitelka-borsky-mikulas-obtazovanie-trestne-oznamenie-zvrhle-spravy.jpg

"Az ügy felülvizsgálata folyamatban van, ezért korai lenne következtetéseket levonni. Azonban bár bizonyos jelek arra utalnak, hogy a kérdéses időszakban tényleg történhetett valami, arra is van lehetőség, hogy valaki valamilyen kból bosszút akar állni az ügyfelemen. Kapcsolatban áll egy olyan csoporttal, ahol a partnerkapcsolatokat sokkal radikálisabban kezelik, mint a heteroszexuálisok közt

– mondta Peter Schmidl, a tanárnő ügyvédje. 

Hiba volt, hogy sem a kiskorú szülei, sem az ügyfelem nem foglalkozott azonnal a lehetséges problémával. Most különböző intézmények is nyomást próbálnak gyakorolni, hogy csendben a szőnyeg alá söpörhessék az ügyet. Ha valami történt, azt ki kell vizsgálni. Ezt nem lehet csendben csinálni, mert a közösségi médiában mindenki tud róla, csak senki nem mondja ki hangosan. Ki kell vizsgálni az ügyet, hogy senkinek ne okozzunk kárt igazságtalanul

– zárta le Schmidl. 

danica-caisova-psychiatricka.jpg

Zlatica Antalová, a nagyszombati rendőrség szóvivője megerősítette, hogy foglalkoznak az üggyel:

"Az ügy érzékenysége miatt nem áll módunkban további információkkal szolgálni.”

Danica Caisová szexológus szerint a nyilvánosságra került videóból nem derül ki egyértelműen, hogy a nő bármilyen módon szexuálisan bántalmazza-e a gyermeket:

“A statisztikák szerint a gyermekek felnőtt nők által való szexuális zaklatása viszonylag ritka – az általuk mutatott gyengédség általában inkább anyai jellegűnek minősül.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?