A Romák színes világa több csallóközi helyszínen

aefaefaf

Vándorkiállítást szervezett a Csallóközi Népművelési Központ a roma gyerekek összegyűjtött rajzaiból.

A Romák színes világa elnevezésű kiállítás valóban nagy múltra tekint vissza, hiszen ez már a 18. évad és lankadatlan érdeklődésnek örvend. Az eddig hagyományosan kiállítótermekben rendezett kiállítást ebben az évben első ízben több helyszínes vándorkiállításként szervezték meg a Csallóközi Népművelési Központ munkatársai. Az első tárlat még októberben nyílt a dunaszerdahelyi Közösségi Házban, majd folytatódott Alistálon a Corvin Mátyás MT Alapiskolában, ezután Légre vándorolt és következett a Nagymagyari Községi Hivatal. Jelenleg ismét Dunaszerdahelyen láthatóak az alkotások a Szent János Apostol Egyházi MT Alapiskolában, innen december elejétől az Ekecsi Egyesített iskolába, majd utolsó állomásként a Nagymegyeri Bartók Béla MT Alapiskolában lesznek láthatóak a díjnyertes műalkotások. „Egyre nagyobb az érdeklődés a kiállítás iránt, aminek nagyon örülünk, mert valóban színvonalas, érdekes alkotások érkeznek hozzánk. A gyerek művészek alkotásai sok esetben elgondolkoztatóak, sokrétűek és tükrözik alkotóik vágyait, azokat a témákat, amelyek foglalkoztatják őket. Az elmúlt 18 évfolyam során összesen több mint 1500 alkotás érkezett be hozzánk. Ebben az évben 10 alapiskola 55 diákjától 61 alkotást kaptunk. Ezek között voltak nagyon magas színvonalúak, voltak olyanok, amelyekről sugárzott a gyermeki fantázia mosolyra ösztökélő lelkesedése. Éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak az ilyen és ehhez hasonló gyerekek számára szervezett rajzversenyeket, amelyek között a roma gyerekek alkotásainak megérdemelt, fontos helyük van” – nyilatkozta lapunknak Láng Ingrid a projekt vezetője. A szakmai zsűri, amelynek elnöke Krascsenits Dániel volt, 10 egyenrangú nyertest választott ki. Valamennyi

műalkotás továbbjutott a galántai országos versenyre, ahol szintén nagyon jól szerepeltek a csallóközi gyerekek.

Ez a kiállítás is a Kult Minor anyagi támogatásával valósult meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!