A komáromi kórház fiatalítani szeretné a szakszemélyzetet

komáromi kórház
Komárom |

Ezúttal az Érsekújvári Egészségügyi Középiskola növendékei látogathatták meg az intézményt.

Sok szó esik arról az utóbbi időben, hogy a komáromi kórház minél szorosabb együttműködést szeretne kialakítani a tágabb régió egészségügyi iskoláival. Branislav Becík nyitrai megyeelnök az utóbbi hónapokban többször is hangot adott azon véleménynek, hogy támogatja újabb egészségügyi szakok nyitását, valamit azt, hogy a komáromi intézmény aktívan keresi a kapcsolatot a szakközépiskolákkal.

Ebbe a folyamatba illeszkedik bele az is, hogy nemrég az Érsekújvári Egészségügyi Középiskola szlovák és magyar tannyelvű szakjain tanuló diákokat is vendégül látták Komáromban. A fő cél az volt, hogy így is megismertessék velük a kórházi munkát. Novemberben dunaszerdahelyi társaik vehettek részt hasonló tanulmányi úton. A kórház számára elsősorban a nővérhiány csökkentése miatt fontosak ezek a látogatások, ill. együttműködések. Az érsekújvári középiskolások öt csoportban járták végig az intézmény területét és egységeit, beleértve a betegszobákat, a kivizsgáló helyiségeket és a nővérek munkahelyeit. „Remélem, hogy a látogatás az Érsekújvári Egészségügyi Középiskola diákjainak előnyére válik majd, s nagyon örülnénk, ha tanulmányaik végeztével a mi kórházunkban vállalnának munkát” – közölte Miroslav Jaška igazgató. A szakközépiskolákat Jana Ondrišová, a kórház minőségbiztosításért és betegellátásért felelős igazgatója és Bozsaky Csaba betegellátásért felelős helyettese személyesen is felkeresik, bemutatva többek között az AGEL-társaság ösztöndíjprogramját és a csoport által kínált más egyéb támogatási lehetőségeket.

(vp, AGEL)

komáromi kórház
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?