2024-ben indulhat az izsai letérő átépítése

izsai letérő
Nyitra |

Műszakilag egysávos körforgalomról lesz szó. A fejlesztésről Branislav Becík, Nyitra megye új elnöke egyeztetett Ivan Rybárikkal, a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) főigazgatójával. 2023 első felében pedig elkezdődhet az 51-es elsőrendű út Nyitra és Verebély közti szakaszának felújítása.

Branislav Becík az Ivan Rybárikkal való találkozása után közölte, a 63-as és 64-es elsőrendű utak találkozásánál elhelyezkedő ún. izsai kereszteződésben kiépítendő körforgalom létrehozásához az SSC-nek már rendelkezésére áll a mérnöki dokumentáció. Ennek alapján a vállalat a helyszínen egysávos körforgalmat tart kívánatosnak. Az építkezési munkálatok megindulásáig még hosszabb idő szükséges, jelenleg a projektdokumentációra vonatkozó közbeszerzés előkészítése zajlik. A becslések szerint 2024-ben jöhet létre a körforgalom.

Az egyeztetés másik, konkrétabb témája az 51-es elsőrendű út Nyitra és Verebély közti katasztrofális állapotban levő szakaszának felújítása volt. A kivitelezésre 2023 januárjában írják ki a közbeszerzést, a 8,8 millió euró összértékű munkálatok pedig még az első félévben megkezdődhetnek.

A két vezető közti tárgyalások kapcsán megkerestük Branislav Becík hivatalát. Michaela Kotradyová, a kommunikációs osztály munkatársa lapunkkal közölte, a megyeelnök már többször kijelentette, hogy a megye lakosságának érdekében a rendes hatáskörén túlmenően is fel fog lépni. Nincs kizárva, hogy további egyeztetéseket tart Ivan Rybárikkal, ugyanakkor Andrea Doležal közlekedésügyi miniszter ajtója is nyitva áll részére. Hogy milyen további kritikus fontosságú fejlesztések szorgalmazna hasonló módon a megyeelnök, Kotradyová emlékeztetett, a megyében csupán egy híd van tökéletes állapotban, míg az úthálózat minősége rendkívül rossz. A megyeelnök emiatt meg van győződve afelől, hogy a legkritikusabb szakaszok kijavításába azonnal bele kell fogni, mivel „nem vághatjuk el az embereket a városoktól“. A Közlekedésügyi és Közforgalmi Osztály stratégiai terve alapján a közeljövőben több másod- és harmadrendű út felújítását is besorolnak majd a megvalósítandó befektetések közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?