1100 új munkahely a kassai ipari parkban

Kassa |

<p>A kassai repülőtér melletti ipari parkban telepedett le a Mitsumi Minebea, mely a közel 60 millió eurós beruházással 1100 új munkahelyet hoz létre a régióban.</p>

Az új gyár alapkövének lefektetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Robert Fico miniszterelnök is részt vett, aki megígérte a japán társaság képviselőinek, hogy rövid időn belül döntenek a vállalat támogatási kérelméről. Ha megítélik a támogatást, a vállalat mintegy 20 millió eurót kapna, ebből egy munkahely kialakítására 17 500 eurót. A gyárban, amelyről a társaság képviselői azt mondták, hogy ez lesz a legmodernebb európai üzemük, elektrotechnikai egységeket és villanymotorokat fognak gyártani. Kutató- és fejlesztési központot is kialakítanak, amely németországi intézményükkel párhuzamban fog működni, de a Kassai Műszaki Egyetemmel és a megyei középiskolákkal is szoros kapcsolatot szeretnének kialakítani. Az üzem építésének első fázisát 2017 végéig szeretnék befejezni, a tervek szerint már a jövő év elején beindulhatna a gyártás. Peter Žiga gazdasági miniszter elmondta, abban reménykedik, hogy a társaság kelet-szlovákiai beruházását látva újabb japán vállalatok jönnek a régióba, de arról is beszélt, hogy az ipari park terjeszkedése miatt a városi közlekedési infrastruktúra továbbfejlesztésére is szükség lesz. Ennek kapcsán már megkezdődtek a tárgyalások az illetékes felek között. (SITA, nr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?