PR CIKKEK

KOMBIbike - útjára indult a legnagyobb határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer

Kilenc határ menti települést köt össze Európa legnagyobb nemzetközi közösségi kerékpárkölcsönző rendszere. A KOMBIbike nevet viselő, határokon átívelő kerékpárkölcsönző rendszer Magyarország és Szlovákia 9 települését köti össze. A Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás 4 magyarországi és 5 szlovákiai település bevonásával hozta létre ezt az egyedi projektet, amivel Európa legnagyobb kerékpárkölcsönző rendszerét sikerült megalkotni. A különleges kétkerekű közlekedési eszközök május 17-től elérhetők a nagyközönség számára.
PR-CIKK

2021. május 19. 14:54

kombibike

Közös projektben egyesült a Duna két partján fekvő két ország. Szlovákiából öt, míg Magyarországról négy település ad otthont az egyedi KOMBIbike-kerékpárkölcsönző rendszernek. A 13 állomáson összesen 130 kerékpár várja a helyieket és turistákat. 

“A nemzetközi KOMBIbike-kerékpárkölcsönző rendszer valódi különlegességnek számít Európában. A szlovákiai és magyarországi városokat összekötő rendszer célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési eszközöket nem csupán a helyi lakosság, de a térségbe látogató turisták számára is, további látványosságokat kínálva számukra. A 13 dokkolóállomásnak köszönhetően így tulajdonképpen az egész Dunamente körbejárható két keréken” - mondta Bara Zoltán, a Pons Danubii igazgatója.

kombibike 

A közösségi kerékpárkölcsönző rendszer 95 hagyományos és 35 elektromos kerékpárt kínál használatra. A szlovákiai oldalon Komárom, Ógyalla, Gúta, Érsekújvár és Naszvad városában lesznek megtalálhatók, míg Magyarországról Komárom, Tata, Kisbér és Oroszlány csatlakozott a KOMBIbike-projekthez. A biciklik kölcsönzésére a www.kombibike.eu weboldalon keresztül nyílik lehetőség. Egy gyors regisztráció után 24 órás, 3 napos, vagy hetijegy is vásárolható. A közlekedési eszközök között választható elektromos és hagyományos kerékpár is, utóbbinál ráadásul az első fél óra ingyenes. Rendszeres használat esetén hasznos funkció a KOMBIbike-kártya kiváltása is, mely egyszerűbb bérlést, valamint a havi, féléves és éves bérletek vásárlásának lehetőségét is biztosítja. A KOMBIbike-kártyák a weboldalon feltüntetett értékesítési helyeken kaphatók. 

kombibike

“A projekt határon átívelő mivolta abban rejlik, hogy például az egyik elektromos kerékpárral bármikor eljuthatunk mondjuk a szlovákiai Komáromból a magyarországi Tatára. Míg pedig a várost járjuk, vagy ebédelünk, a kerékpár feltöltődik és már indulhatunk is vele haza” - szemléltette egy példával a KOMBIbike-kerékpárok egyik legnagyobb különlegességét a Pons Danubii igazgatója. 

A KOMBIbike-kerékpárkölcsönző rendszer kivitelezője a T-Systems Magyarország, míg az egyes kerékpárokat az esztergomi Neuzer cég készítette. Valamennyi kerékpár GPS rendszerrel biztosított, mellyel a hagyományos és elektromos kerékpárok helyzete is meghatározható. A kerékpárok szállítását a KOMBIbike-autóval és speciális utánfutóval végzik, mely a rendszeres karbantartásért is felel. A KOMBIbike - Határon átnyúló integrált kerékpárkölcsönző rendszer projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg, teljes költségvetése 980 954,7€, melyből 833 811,48€ az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása. A Pons Danubii csoportosulás mellett a KOMBIbike-projektben partnerként Tata és Naszvad városa is részt vesz. Az együttműködés részeként az említett településeken így a KOMBIbike-állomások mellett parkolók is létesülnek személygépjárművek részére. 

kombibike

A nemzetközi kerékpárkölcsönző rendszer a remények szerint mindkét országban lökést adhat a turizmusnak. Bara Zoltán elmondása alapján azonban a projekt elsősorban a helyi lakosoknak kedvez majd leginkább. Általuk ugyanis könnyebben elérhetővé válnak a helyi attrakciók, mint például a strandok, játszóterek, emlékművek, fagyizók, vagy akár a piacok is.

logo    

(PR)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
infláció

Egyre gyorsabban nőnek az árak

komárom

Nincs szó a komáromi kórház átminősítéséről

a

Szijjártó: Június 24-én jöhet a határnyitás

reddit

Fotók: Hatalmas pókhálók lepték el Ausztráliát

v

A Komáromi és a Dunaszerdahelyi járás is zöldbe borul a jövő héttől

rendőrség

15 év börtönre ítélték a férfit, aki meggyilkolta, majd megette az édesanyját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.