Hogyan lehet praktikusan berendezni egy kisméretű konyhát?

fehér konyha

Úgy tűnhet, hogy a hely szűke olyan gigantikus probléma, ami áthidalhatatlan. Ha például a konyha funkcionális mégis esztétikus berendezése a tét, akkor első látásra akár az is felmerülhet gondolatként, hogy ennek a megvalósítási esélye kis alapterületen egyenlő a nullával. De a jó hír az, hogy a kihívás mégis teljesíthető, nem is akármilyen eredményességgel!

A mini méretek minimális praktikusságot engednek?

Nem, erről szó sincsen. A konyha berendezése során két tényező semmi esetre sem szenvedhet csorbát. Az egyik a praktikusság, a másik nem meglepő módon az esztétikum. Teljesen mindegy, hogy pontosan hány négyzetméter áll rendelkezésre, mert ez az a két jellemvonás, amiknek az együttes megléte a sikeres berendezkedés kulcsa. Ha bármelyik hiányzik, akkor az elégedetlenség idővel borítékolható. Hogyan is nélkülözhetné bármely konyha a funkcionalitás csúcsát, azzal együtt, hogy eközben a szemeket gyönyörködtető összhang is megmaradjon! A konyhabútorokra jellemző variálhatóság szerencsére kellemes és izgalmas megoldásként szolgál erre a dilemmára.

Nincs szükség tehát semmiféle kényelmetlen kompromisszumra vagy egyéb szorongató,  "jó lesz ez így is típusú" kivitelezésre. Hogy miért? Azért, mert a kis helyből is könnyedén kihozható a legtöbb. Például egy olyan konyhaszekrénnyel, amiben beépítve elfér minden, többek között az összes elektronikai eszköz, és még a pultnak is akad elegendő hely. A polcrendszerek szintén helytakarékos alternatívák, amiken ráadásul könnyedén tárolható mindaz a fűszer, kiegészítő, kellék, alapanyag, ami nap, mint nap jó, ha kézközelben várakozik. A beépített szekrény talán az egyik legpraktikusabb verzió, ami nagyszerű felosztásának köszönhetően jóformán mindent elnyel, ami csak a “gyomrába” kerül. Úgyhogy pánikra semmi ok, egyetlen egy kényelmi funkcióról sem kell lemondani!

Mi a helyzet a sarkokkal?

Nyilván az alábbiak nem általános érvényű jótanácsok, de nem hagyhatóak szó nélkül a sarkok. Ugyanis főleg kis alapterület esetén ezeket érdemes bevenni a játékba, mert nem kevés kiaknázatlan lehetőséggel büszkélkednek. Például az étkezőasztalokat elnézve megannyi sarokmodell is felfedezhető közöttük. Vagyis azáltal, hogy az amúgy üresen álló sarok élettel és jelen esetben asztallal gazdagodik, máris határozottan sok hely nyerhető! Ilyen és ehhez hasonló praktikákkal még a legszűkebb terek is tágasabbá válhatnak, mindenki legnagyobb megelégedésére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?