PR CIKKEK

Egy utazási iroda átalakulása: válság idején szájmaszkokat varrnak

Ezzel nemcsak az alkalmazottaikat mentették meg, hanem a kórházaknak is segítenek Az alábbi interjú David Gavaľa, a DAKA utazási roda igazgatójával készült. A Somorján működő DAKA utazási iroda munkatársai néhány héttel ezelőtt kezdtek szájmaszkot varrni (www.pekneruska.sk), hogy valahogy túléljék a nehéz időket, és hogy az emberek jó minőségű, szép, kézzel készített szájmaszkhoz jussanak. Kezdetben naponta 200 készítettek, de ma már akár 5 000 darabot is varrnak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. május 18. 10:24

pekne ruska

Az idegenforgalomban bármikor kialakulhat váratlan helyzet, amelyet meg kell oldali. Talán a munkájához szükséges felkészültségnek köszönhetően tudott ilyen gyorsan reagálni a világjárvány miatt kialakult helyzetre? Hogyan jött az ötlet, hogy szájmaszkokat készítsen?

A DAKA utazási iroda kilencéves fennállása óta számos kritikus helyzettel kellett már megbirkóznunk. Ilyen volt például a párizsi terrortámadás, amikor egy autóbusznyi emberünk volt úton a francia főváros felé, és további terrorista támadások Európa más területein, amelyek kedvezőtlen hatással voltak az idegenforgalomra, de olyan szituációt is meg kellett oldanunk, amikor törölték az utasaink repülőjáratát, amikor azok már épp a felszállásra készültek. Egyszóval rengeteg kritikus helyzettel szembesültünk már a pályafutásunk során, de egyikük sem ér fel a jelenlegi Covid-19 okozta világjárvánnyal. Ez lett volna az eddigi legjövedelmezőbb szezonunk, több mint 1000 terminussal. Ehelyett folyamatosan törölnünk kell a kirándulásokat. A mai napig megközelítőleg 300 utat töröltünk. Mivel a helyzet valóban kritikusnak bizonyult, megoldást kellett találnunk a túlélésre.

ruska

Milyen kihívásokkal szembesült tevékenysége újraszervezése során? Nehéz volt az alkalmazottak betaníttatása?

Minden nap új kihívásokkal kell szembenéznünk, a piac fejlődik, termékeinket újítanunk, kínálatunkat frissítenünk kell. Az alkalmazottakat sikerült gyorsan betaníttatni. A mai napig 24 órás üzemidőben dolgozunk, két műszakban, a hétvégét is beleértve. Mivel a maszkok iránti igény fokozatosan csökken, mától átállunk a klasszikus működésre, ugyanis 50 000 szájmaszkunk van raktáron.

Hogyan született az ötlet, hogy vállalati logóval, zászlóval vagy címerrel ellátott maszkokat készítsenek?

Ahogy már említettem, folyamatosan újítanunk kell a kínálatot. Kezdetben nem számított, hogy a szájmaszknak milyen a színe, idővel azonban a vásárlók már egyedit szerettek volna kapni. A legnépszerűbbek a hímzett motívummal díszített maszkjaink. A szlovák címer mellett más országok címerei is felsorakoztak a kínálatban, nagyon kedveltek a magyar zászlóval kivarrott szájmaszkok. A cégek saját logójukat varratják az általuk megrendelt arcvédőkre. A kínálatunkban már olyan fekete maszkok is vannak, amelyekre fehér festékkel nyomtatjuk a mintát.

ruska

Mennyi szájmaszkot készítettek idáig?

A mai napig több, mint 100 000 maszkot varrtunk. Naponta 5000 darabot tudunk készíteni. A gyártást természetesen fokozatosan tökéletesítettük. Készítünk egészségügyi sapkákat, ami szintén hiánycikk, tervezzük táskák és egyéb termékek varrását is.

Mely maszkok a legnépszerűbbek a vásárlók körében?

Egyértelműen azok, amelyeket hímzett címerrel vagy az ország zászlójával díszítettünk. Speciális technológiával készülnek, amelyet tökélyre fejlesztettünk, ugyanis közvetlenül egy feldolgozatlan szövetdarabra hímezünk. Tehát nem rávasalt vagy utólag kihímzett motívumok.

Szlovákiában hová szállítottak szájmaszkokat?

Már szállítottunk különféle állami intézményeknek, városoknak, önkormányzatoknak és fontos állami tisztségviselőknek. Többnyire azonban egyéneknek, akik nagyra értékelik a védőmaszkjaink kiváló minőségét.

ruska

Kapnak visszajelzéseket a vásárlóktól?

Igen, ügyfeleink a Facebookon és az Instagramon is gyakran megosztják tapasztalataikat, képeket posztolnak, amelyeken a maszkunkat viselik. Arcvédőink nagyon népszerűek az ügyfeleink körében.

Azon ügyfelek igényeinek is meg tudnak felelni, akiknek különleges kérésük van a szájmaszk dizájnjával, számával és típusával kapcsolatban?

Vásárlóink megtervezhetik saját szájmaszkjukat weboldalunkon szerkesztő segítségével. Ebben az esetben is érvényes, hogy a terméket 48 órán belül kézbesítjük, a legtöbbször azonban már 24 órán belül szállítjuk.

Miért tartotta fontosnak, hogy ajándék maszkokkal segítse az egészségügyi intézményeket?

Társadalmi felelősségvállalásból, mert tudjuk, hogy az egyes ágazatoknak nem jut elegendő védőfelszerelés. Ezért döntöttünk úgy, hogy ingyen segítünk. Mostanáig több mint 5000 szájmaszkot ajándékoztunk, ez a szám folyamatosan nő.

ruska

Figyelem! Minden eladott maszk árából 1 eurót jótékony célra fordítunk , s ebből maszkot vásárolunk azoknak a nonprofit szervezeteknek (főleg kórházaknak és egészségügyi intézményeknek), amelyek igényt tartanak arcvédőinkre. Erről a jótékonysági akcióról még több információt a www.pekneruska.sk/pomahame honlapon találnak.

Kapcsolat:

www.pekneruska.sk

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Rögzítsük nagyszüleink emlékeit, hogy visszahallgathassuk őket

Rögzítsük nagyszüleink emlékeit, hogy visszahallgathassuk őket

Márton Vivien

Márton Vivien és a motokrossz női oldala

Irena Bihariová

Bihariová lett a PS új elnöke

Csökkent a munkanélküliség az EU-ban

6 százalékra nőtt a munkanélküliség az első negyedévben

George Floyd tüntetés bécs

Több ezren tiltakoztak a rasszizmus ellen Bécsben

határátkelőhely

Lebontották a járvány miatt felállított sátrakat a határátkelőkön

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.