Öt ok, ami miatt a férfiak gyakran szakítanak a nőkkel

férfi k

Ugyan minden kapcsolat különböző, vannak ismétlődő okok, amelyek miatt a férfiak gyakran kilépnek a párkapcsolatból.

A függetlenség elvesztése

Sok férfi érzi úgy, hogy egy kapcsolatban elveszíti szabadságát, ami szorongással teli, korlátozott állapotba taszíthatja őket. Ez gyakran vezet szakításhoz, különösen akkor, ha úgy érzik, hogy nem tudnak időt fordítani azokra a tevékenységekre, amiket szeretnek, vagy nem tölthetnek időt barátaikkal bűntudat nélkül.

Az érzelmi intimitás hiánya

Bár gyakori a felfogás, hogy a férfiak kevésbé érzékenyek, valójában ők is igénylik az érzelmi mélységet a párkapcsolataikban. Ha egy férfi úgy érzi, hogy érzelmi szükségletei nem kerülnek kielégítésre, vagy nehezen oszthatja meg érzéseit ítélkezés nélkül, ez magányhoz és végül a kapcsolat megszakításához vezethet.

Eltérő életcélok

A felek életcéljaik eltérése döntő jelentőségű lehet abban, hogy a kapcsolat hosszú távon fenntartható-e. Amennyiben egy férfi azt tapasztalja, hogy az ő és partnere tervei – a karriert, a családalapítást vagy a lakóhelyet illetően – eltérnek, lehet, hogy úgy dönt, jobb, ha kilép a kapcsolatból, így mindkét fél saját útját járhatja.

A fizikai vonzalom hiánya

Bár a fizikai vonzalom hiánya talán nem a legnemesebb indok a kapcsolat befejezésére, mégis fontos szerepet játszik a párkapcsolatokban. Gyakran döntő tényezővé válhat a kapcsolat befejezésében, ha egy férfi úgy érzi, csökken a szexuális vonzalma partnere iránt.

Konfliktusok és veszekedések

Egy olyan kapcsolat, amelyet állandóan viták jellemeznek, mindkét fél számára megterhelő lehet. Azok a férfiak, akik folyamatos konfliktusokkal szembesülnek, és nem látják a megoldást vagy kompromisszum lehetőségét, gyakran döntenek úgy, hogy inkább szakítanak, minthogy egy mérgező kapcsolatban maradjanak.

(Emma)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?