Mutatjuk, hova vándoroltak a szlovákiai szolgáltatók ügyfelei

Csak a Telekomnak sikerült növelni az ügyfélbázist a számhordozásnak köszönhetően, kevesebben távoztak, mint amennyi új érkező volt, így az eredmény több mint 6500 új ügyfél

Amióta létezik a számhordozás lehetősége, a szlovákiai mobilszolgáltatók ügyfelei is élnek vele, csak az első negyedévben 55 ezren döntöttek úgy, hogy az elégedetlenség jeléül átvándoroltak egy konkurens operátorhoz. Az előző negyedévben csak a Telekomnak sikerült gyarapítani az ügyfelek számát, a többiektől többen távoztak, mint ahányan érkeztek.

A számhordozás lényege, hogy az ügyfél úgy válthat szolgáltatót, hogy közben megmarad a telefonszáma, nem úgy, mint korábban, amikor egy ilyen váltás után új számot kapott, és ez sokakat inkább maradásra ösztönzött. Fontos, hogy csak akkor válthatunk szolgáltatót, ha a másiknál nincs hűségszerződésünk (ellenkező esetben ki kell fizetni a szerződés szerinti kötbért), illetve nem vásárolt támogatott készüléket (ez esetben, ha ennek még marad havi törlesztője, akkor azt is ki kell fizetni egy összegben). Bizonyos időszakonként a szolgáltatók 150 vagy akár még ennél is több euróval jutalmazzák az újonnan érkező ügyfeleket, sőt, aki „áthozza” az ismerősét, barátját, családtagját, sokszor még részesül is jutalomban (általában havi 5 eurós kedvezmény formájában, 30 hónapon át) – így sokszor ez is motiváló lehet a szolgáltatóváltáshoz.

Még mielőtt a konkrét számokat néznénk, fontos megemlíteni, hogy az adatokban némi eltérés lehet, ennek oka a szolgáltatók könyvelése, mivel egy-két nappal később kerül be egy távozó/érkező ügyfél (ezzel kicsúszik az első negyedéves statisztikából, vagy bekerül még az előző negyedévből), az új szolgáltatónál azonban hamarabb megjelenhet.

Mint ahogy már fentebb említettük, csak a Telekomnak sikerült növelni az ügyfélbázist a számhordozásnak köszönhetően, kevesebben távoztak, mint amennyi új érkező volt, így az eredmény több mint 6500 új ügyfél. Ez úgy sikerült, hogy minden szolgáltatóval szemben pozitív lett a mérleg. A legtöbben az O2-től érkeztek (ide is távozott a legtöbb ügyfél), a második az Orange, míg a harmadik a 4ka.

Az Orange ügyfelei leginkább az O2-höz vándoroltak, majd a Telekom és a 4ka a sorrend – ugyanez a lista az érkezők esetében is. A legnagyobb szolgáltatónak csak a 4ka-val szemben sikerült a pozitív mérleg.

Bár az O2 két konkurens operátorral szemben is pozitív számokat produkált, összességében azonban mégis mínuszos lett az eredmény, ennek oka, hogy a Telekomba több mint
9 ezren távoztak, míg csak 6200-an érkeztek. A másik két szolgáltatóval szemben csak százas nagyságrendben sikerült az eredményesség.

A 4ka számára nem sikerült jól indítani az első negyedévet, mindhárom konkurens operátor több ügyfelet szipkázott el, mint amennyien érkeztek tőlük, így az eredmény mínusz 1213 ügyfél.

*
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?